Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 fő

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Előétel, Levesek, Receptek, Tojásmentes, Zöldségeket beszélek,

Ha már rávettük magunkat a rántott karfiol elkészítésére, ki ne öntsük a főzővizet, hanem dobjunk össze belőle egy villámgyors, hidegen és melegen egyaránt finom levest.

Hozzávalók


– a karfiol főzővize (esetleg megmenthetünk pár apró virágot is a karfiolból)
– egy fej vöröshagyma
– egy fej fokhagyma
– mirelit saláta alap (borsó és répa, fehérrépa van benne)
– egy marék kelbimbó (szintén mirelit)
– kevés tárkony, zöldségzöldje
– egy kis doboz tejföl
– egy púpos evőkanál liszt
– só, bors

Elkészítés

A karfiolt megfőzöm sós vízben. 

A főzővizet felforralom, beleteszem a hagymát, fokhagymát, mirelit zöldségeket, fűszerezem. 

Közben a tejfölben elkeverem a lisztet, hogy csomómentes legyen. 

Lassan hozzákeverek egy merőkanállal a leves levéből is. Gyorsan elkeverem, hogy ne kapja össze a tejfölt. 

Amikor puhák a zöldségek, a habarást belecsorgatom a levesbe, rottyantok rajta egyet, és már kész is.

Ilyen forró nyári napokon, mint ami mostanában van, hidegen fogyasztva igazán frissítő étel.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/