Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 20 db

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Előétel, Köret, Receptek, Sós finomság, Tojásos ételek, Villámkaják,

Szilveszterkor vendégeket vártunk, és mivel aznap is dolgoztam, olyan menüt választottam, ami viszonylag kevéssé munkás, és zömét már előző nap elkészíthetem. A hidegtál mellett döntöttem, a lista hosszúra sikerült: készült kaszinótojás, sonkatekercs, krumplisaláta, fasírtgolyócskák és görögsaláta is, és ezek bármelyike kiváló vendégváró falat más alkalmakkor is. Minden étel külön bejegyzésben fog szerepelni, a könnyebb kereshetőség kedvéért.


Hozzávalók

– 10 db tanyasi tojás (lehetőleg nagy méretű, könnyebb vele dolgozni)
– egy kis doboz tejföl (170 g)
– 2 evőkanál majonéz
– ízlés szerint só, bors

Elkészítés

A tojásokat hideg vízbe teszem, és elkezdem forralni. Forrástól számítva 15 percig főzöm, majd azonnal leöntöm a vizet, és hideg vizet engedek rájuk. Pár perc múlva megismétlem a műveletet, így biztos, hogy a héja könnyedén leszedhető lesz.
Ha már teljesen kihűlt, megpucolom, óvatosan félbevágom, és egy tányérra teszem. 

Vigyázva kiszedem a sárgákat, hogy a fehérje ne sérüljön. A sárgákhoz hozzáadom a többi hozzávalót, és botmixerrel összeturmixolom. 

Megkóstolom, és ha ízlik, egy formanyomó segítségével (vagy akár egyszerűen egy kanállal) visszanyomom a fehérjébe. 

Egy jénaiba sorakoztatom őket szépen egymás mellé. 

Tálalom sonkatekerccsel, fasírtgolyókkal, krumplisalátával.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/