Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Előétel, Főzelékek, Köret, Krumpliételek, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Zöldségeket beszélek,

Tudom, tudom, ettől az ételtől sokaknak az iskolai menza jut eszébe, a maga ehetetlen, (jobb esetben) ízetlen (rosszabb esetben mosogatólé ízű) valójában.

Na most ezt gyorsan felejtsétek el, olyan verziót mutatok, amit még a gyerekek is szívesen esznek, és rendszeres vendég lehet az ebédlőasztalon.

Hozzávalók


– 0,5 kg kelkáposzta
– 3-4 közepes krumpli
– só, bors
– őrölt kömény, babérlevél
– kevés őrölt pirospaprika

A rántáshoz

– egy evőkanál zsír (vagy olaj)
– 2 gerezd fokhagyma
– 2 evőkanál liszt

Elkészítés

A legbonyolultabb rész a káposzta lereszelése (vagy késsel egész kis csíkokra vágása. Én ez utóbbit választottam). A krumplit is megpucolom, és falatnyi kockákra vágom. A káposztát és a krumplit egy edénybe tettem, felöntöttem kevés vízzel, ízesítettem sóval, borssal, köménnyel. 

Végül megszórtam a pirospaprikával. 

Puhára főztem fedő alatt, majd jöhet a rántás. 

Ehhez a zsíron megpirítottam a lisztet, a végén pár percre hozzáadtam az apró kockára vágott fokhagymát is. 

Végül a rántást belekevertem a főzelékbe, még egy utolsót rottyantottam rajta, és kész is. Tükörtojással tálalom.