Barion Pixel

Kelkáposzta főzelék

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Főzelékek, köretek, Krumpliételek

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Tudom, tudom, ettől az ételtől sokaknak az iskolai menza jut eszébe, a maga ehetetlen, (jobb esetben) ízetlen (rosszabb esetben mosogatólé ízű) valójában.

Na most ezt gyorsan felejtsétek el, olyan verziót mutatok, amit még a gyerekek is szívesen esznek, és rendszeres vendég lehet az ebédlőasztalon.

 

Hozzávalók

  • 0,5 kg kelkáposzta
  • 3-4 közepes krumpli
  • só, bors
  • őrölt kömény, babérlevél
  • kevés őrölt pirospaprika


A rántáshoz

  • egy evőkanál zsír (vagy olaj)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt

 

Elkészítés

A legbonyolultabb rész a káposzta lereszelése (vagy késsel egész kis csíkokra vágása. Én ez utóbbit választottam). A krumplit is megpucolom, és falatnyi kockákra vágom. A káposztát és a krumplit egy edénybe tettem, felöntöttem kevés vízzel, ízesítettem sóval, borssal, köménnyel. 

Végül megszórtam a pirospaprikával. 

Puhára főztem fedő alatt, majd jöhet a rántás. 

Ehhez a zsíron megpirítottam a lisztet, a végén pár percre hozzáadtam az apró kockára vágott fokhagymát is. 

Végül a rántást belekevertem a főzelékbe, még egy utolsót rottyantottam rajta, és kész is. Tükörtojással tálalom.

Jó étvágyat!


Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!