2019. március 1-3. között kerül megrendezésre a Konyhakiállítás a Budapest Sportarénában, ami idén jubileumot ünnepel. 10. alkalommal ad otthont a konyhai trendek, bel- és kültéri eszközök, kis- és nagygépek, dekoráció, gasztro magazinok, bútorok és berendezések, valamint a magyar és külföldi gasztronómia iránt érdeklődő közönség étvágyának csillapítására.

Mire számíthatunk?

A kiállítóknál nemcsak a legmodernebb konyhai megoldásokkal, trendekkel és kialakításokkal találkozhatunk, hanem például a Smeg retro termékeinek köszönhetően egy kis időutazáson is részt vehetünk.

Kép forrása: https://www.facebook.com/konyhakiallitas

Biztosak lehetünk benne, hogy a rendezvényen sok hasznos konyhai eszközt találunk, melyek közül egyik sem fogja a fiók alján végezni, mint ezek a haszontalan kütyük nálam 🙂

Programok

A kiállítás weboldalán a kiállítókon kívül mindhárom nap eseményei megtekinthetőek, melyből kiderül, hogy idén sem fognak unatkozni az ide ellátogatók. A számtalan előadás, sütő-főző bemutató, beszélgetés egész napos kikapcsolódást és élménydús programokat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Csak hogy párat említsek a szombati napból: a Kenwood standjánál a rendezvény teljes ideje alatt főzőshow-val várják az érdeklődőket, melynek házigazdája Bernáth József. Libor Mária, a Limara Péksége háziasszonya éppen egy narancsos-mákos kalácsot sütött, amikor kint voltunk. Gyorsan meg is álltunk egy kóstolóra és kis beszélgetésre Marcsival (nem véletlen, hogy őt emelem ki, rengeteg segítséget kaptam tőle, mielőtt csatlakoztam a házipékek táborához, amiért nagyon hálás vagyok neki).

A többi kiállítónál is érdemes megállni: az idén 100 éves születésnapját ünneplő KitchenAid standján Dános Tamás séf tart termékbemutatót szombaton és vasárnap is, melyen kóstolóval is kedveskednek. A Bosch nagyszínpadon szombaton Vrábel Kriszta készített pesztós hasselback csirkét, a Gorenje standnál Sági Szilárd, a „Gasztrokibic” gondoskodott a jóllakottságról és persze a rekeszizmok edzettségéről.

Te melyiket választanád?
A kép forrása: https://www.facebook.com/konyhakiallitas

Kitekintés a külföldi gasztronómiára

A rendezvényen a Globalista Konyhának köszönhetően találkozhattunk az angol Oliver Rowe séffel, aki a 2019-es londoni gasztrotrendekről is beszélt. Rowe szakács, food stylist, munkáit a The Guardian és a The Sunday Times lapjairól is ismerhetjük, valamint már elérhető Food for all seasons című könyve.

Laufer Judit, Oliver Rowe és Jókuti “Világevő” András
A kép forrása: https://www.instagram.com/p/Bug0CuYgy7B/

A japán mestertől, Hokama san-tól pedig betekintést nyerhettünk a tökéletes sushi készítésének rejtelmeibe.

Még utolsó nap sem késő ellátogatni

Vasárnap is jobbnál jobb programokból válogathatnak az érdeklődők, ízelítőül: Bernáth József képviselőfánkot készít, Bede Robi főzőbemutatót tart (egy közös élményünkről, a békéscsabai kolbásztöltő fesztiválról olvashatsz egy régebbi bejegyzésemben), Vári Dávidtól pedig a vadgasztronómiáról tudhatunk meg ínycsiklandó részleteket. Délután a mentes ételek is előtérbe kerülnek: Kiss Dóri gluténmentes túrófánkot készít, Iklódi Dóritól pedig megtudhatjuk, hogy készítsünk cukormentes reggeliket egyszerűen.

Érdemes tehát még a mai napon is ellátogatni a Konyhakiállításra, ha teheted, ne hagyd ki! 🙂

Summary
Konyhakiállítás 2019
Article Name
Konyhakiállítás 2019
Description
Konyhakiállítás - a legújabb gasztro trendek, kiállítók és a gasztronómia képviselői három napig egy helyen. Ott a helyed! 🙂
Author

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/
Summary
Konyhakiállítás 2019
Article Name
Konyhakiállítás 2019
Description
Konyhakiállítás - a legújabb gasztro trendek, kiállítók és a gasztronómia képviselői három napig egy helyen. Ott a helyed! :)
Author