Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3-4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Főzelékek, Krumpliételek, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Zöldségeket beszélek,

Ez a recept formabontó a mi asztalunkon, mert nálunk a főzelékek alapvetően pirosan készülnek. De egyszer így is ki kell próbálni, és szerintem nem sokban marad el a piros testvérétől.

Hozzávalók

– egy nagy fej vöröshagyma
– 60-70 dkg krumpli
– só, bors, babérlevél, kevés őrölt kömény
– 2 kanál zsír
– 2 púpos evőkanál liszt
– ízlés szerint 2 evőkanál 10%-os ecet

Elkészítés

A vöröshagymát apró kockára vágom, és kevés olajon puhára párolom. 

Közben a krumplit 3 mm vastag szeletekre vágom. Ha a hagyma puha, ráöntöm a krumplit, annyi vízzel felöntöm, hogy ellepje. Ízesítem sóval/vegetával, borssal, babárlevéllel és késhegynyi köménnyel.

Fedő alatt szépen főzni kezdem. Nem kell neki sok idő, mert a vékony szeletek gyorsabban főnek. Amikor már majdnem puha a krumpli, elkészítem a rántást: a zsíron rózsaszínre pirítom a lisztet.

Óvatosan belecsorgatom a főzelékbe. Hagyom még egyszer rottyanni egyet, és mielőtt elzárom, kevés ecettel pikáns savanykás ízt adok neki. Natúr csirkemellel tálalom.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/