Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 6 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Köret, Krumpliételek, Receptek, Saláták, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

A krumplisalátát nálunk ahány készítjük, annyiféleképpen. Édesanyám a tartárba tétel előtt kevés ecetes vízbe mártja a főtt krumplikat. Én ezt a lépést kihagyom, egyrészt nem is szeretem így annyira, másrészt jóval kevesebb lesz a macera is enélkül. A fasírtgolyókhoz a receptet részletesen megtaláljátok itt is. Most annyival pikánsabbá tettem, hogy friss petrezselyemzöldet is tettem a húsba.


Hozzávalók

– 1 kg krumpli
– 2 babérlevél
– 2 vödör tejföl (850 g-osból)
– 4-5 evőkanál majonéz
– 1 evőkanál mustár
– egy csapott evőkanál cukor
– ízlés szerint só, bors
– egy fej lilahagyma

Elkészítés

A krumplit megpucolom, és falatnál nagyobb kockára vágom. 

Sós vízbe teszem, mehet bele a babérlevél is, és puhára főzöm a krumplit. Rendszeresen ellenőrzöm, mert ha túlfő, szétmálik a salátában, és nem ez a célunk. 

Közben elkészítem a tartár mártást: a tejfölt egy kézi habverővel lágyra keverem, majd ízesítem a majonézzel, mustárral, sóval, borssal, és kevés cukorral (ez helyettesíthető édesítőszerrel is). Összekeverem, kóstolgatom. Ha jó, belekeverem a vékony csíkokra vágott lilahagymát is. 

Ha puha a krumpli, leöntöm a vizet róla, és hagyom kihűlni. 

Nem érdemes forrón beletenni a mártásba, mert annál többet szív fel belőle. Óvatosan, hogy össze ne törjem, beleforgatom, és mehet a hűtőbe. Egy éjszaka állás tesz neki a legjobbat, de ha annyi időnk nincs, pár óra is megteszi. Tálalható fasírttal, sonkatekerccsel, kaszinótojással.

És így néz ki a teljes terülj-terülj asztalkám :o)

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/