Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 1 sütőtepsinyi

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Kelt tészta, Receptek, Tojásos ételek,

Ígértem, hogy a következő próbálkozásom nem kürtős, hanem egy egyszerűbb, gyorsabb (bár tény, hogy kevésbé látványos) megoldás lesz. Hát íme :o)

Miután a tésztát kinyújtottam kb. 2 mm vékonyra.

Olvasztott vajjal megkentem (lazán, a kezemmel, nem ecseteltem…)

Bőségesen meghintettem fahéjas cukorral, kicsit még bele is nyomkodtam, majd 10*2,5 cm-es csíkokat vágtam belőle derelyeszaggatóval. 

Ami lehullott, abba beleforgattam a szeletek mindkét oldalát (igen, mindkettőt), majd sütőpapíros tepsibe sorakoztattam, és a sütő grill fokozatán pár perc alatt megsütöttem. 

Készült kevésbé és jobban átsütött változat is, ez utóbbi nekem kicsit jobban ízlett, mert ropogós karamell réteg lett a tetején. Azt hiszem, máskor is fogom ezt a gyorsított változatot alkalmazni :o)

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/