Barion Pixel

Lekváros rácsos leveles

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Édes vétkek, Villámétkek, Összes recept, Leveles tészta

Adag: 3 db

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Amikor megláttam ezt a szerkentyűt, azonnal tudtam, hogy ki kell próbálnom. És ahogy megkóstoltam az eredményt (természetesen még melegében :o) ), azonnal tudtam, hogy a bolti ennek a nyomába sem érhet…

 

Hozzávalók

  • 2 lap leveles tészta
  • házi lekvár (én most saját eper és baracklekvárt használtam, de lehet sajtos vagy sajtkrémes is)


Elkészítés

A sütőt 230 fokra előmelegítem – ez a leghosszabb rész az előkészületekben 🙂
Az előre szeletelt lapokat kicsit megnyújtom nyújtófával. 

A lapokat képzeletben három részre osztom, és alaposan megtöltöm lekvárral. Ha van sütésálló lekvárunk, akkor sütés közben nem folyik ki annyi, viszont nem is lesz olyan finom karamelizált.

A másik lapot a rácsozóval jó mélyen (hogy biztosan átvágja ott, ahol kell) berácsozom. 

Óvatosan széthúzom, hogy szépen kiadja a mintáját. 

Ráteszem a lekváros lapra, kicsit rányomkodom a széleit is a 3 részt elválasztó helyeken is. 

A tésztát háromba vágom, a széleken a felesleget levágom, és már mehet is a sütőbe. 

Pár perc alatt megsül, amikor kezd barnulni, már kész is. Mindenképpen várni kell vele, mert a lekvár nagyon átforrósodik, és megéghet a szánk (tapasztalat….) 🙂

Jó étvágyat!


Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!