Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 db
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Amikor megláttam ezt a szerkentyűt, azonnal tudtam, hogy ki kell próbálnom. És ahogy megkóstoltam az eredményt (természetesen még melegében :o) ), azonnal tudtam, hogy a bolti ennek a nyomába sem érhet…
Hozzávalók
- 2 lap leveles tészta
- házi lekvár (én most saját eper és baracklekvárt használtam, de lehet sajtos vagy sajtkrémes is)
Elkészítés
A sütőt 230 fokra előmelegítem – ez a leghosszabb rész az előkészületekben 🙂
Az előre szeletelt lapokat kicsit megnyújtom nyújtófával.
A lapokat képzeletben három részre osztom, és alaposan megtöltöm lekvárral. Ha van sütésálló lekvárunk, akkor sütés közben nem folyik ki annyi, viszont nem is lesz olyan finom karamelizált.
A másik lapot a rácsozóval jó mélyen (hogy biztosan átvágja ott, ahol kell) berácsozom.
Óvatosan széthúzom, hogy szépen kiadja a mintáját.
Ráteszem a lekváros lapra, kicsit rányomkodom a széleit is a 3 részt elválasztó helyeken is.
A tésztát háromba vágom, a széleken a felesleget levágom, és már mehet is a sütőbe.
Pár perc alatt megsül, amikor kezd barnulni, már kész is. Mindenképpen várni kell vele, mert a lekvár nagyon átforrósodik, és megéghet a szánk (tapasztalat….) 🙂