Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 db

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Gyümölcs, Leveles tészta, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják,

Amikor megláttam ezt a szerkentyűt, azonnal tudtam, hogy ki kell próbálnom. És ahogy megkóstoltam az eredményt (természetesen még melegében :o) ), azonnal tudtam, hogy a bolti ennek a nyomába sem érhet…

Hozzávalók


– 2 lap leveles tészta
– házi lekvár (én most saját eper és baracklekvárt használtam, de lehet sajtos vagy sajtkrémes is)

Elkészítés

A sütőt 230 fokra előmelegítem – ez a leghosszabb rész az előkészületekben :o)
Az előre szeletelt lapokat kicsit megnyújtom nyújtófával. 

A lapokat képzeletben három részre osztom, és alaposan megtöltöm lekvárral. Ha van sütésálló lekvárunk, akkor sütés közben nem folyik ki annyi, viszont nem is lesz olyan finom karamelizált.

A másik lapot a rácsozóval jó mélyen (hogy biztosan átvágja ott, ahol kell) berácsozom. 

Óvatosan széthúzom, hogy szépen kiadja a mintáját. 

Ráteszem a lekváros lapra, kicsit rányomkodom a széleit is a 3 részt elválasztó helyeken is. 

A tésztát háromba vágom, a széleken a felesleget levágom, és már mehet is a sütőbe. 

Pár perc alatt megsül, amikor kezd barnulni, már kész is. Mindenképpen várni kell vele, mert a lekvár nagyon átforrósodik, és megéghet a szánk (tapasztalat….) :o)