Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: kb. 70 dkg-os kenyér

Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz

Nehézségi fok: gyakorlatot igényel

Kategóriák: Kenyérfélék, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Zöldségeket beszélek,

Az alapja – mint olyan sok kenyeremnek – a mi mindennapink. Ez az alaprecept azért zseniális, mert nem kell hozzá se kovász, se öregtészta, mégis finom és könnyű kenyér készül belőle – és nagyon sok mindennel lehet kombinálni. Mivel most szezonja van, például a medvehagymával is.

Az eredeti recept csak annyiban változik, hogy a dagasztás utolsó 2-3 percére hozzávágom ollóval a megmosott medvehagymaleveket. 

Hagyom kelni, formázom, újabb kelesztés, és sütés után hagyom recsegni-ropogni, dolgozni az ácsokat :o)

 

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/