Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 6 főre
Elkészítési idő: 1.5 órán belül
Nehézségi fok: egyszerű
Kislányom – korosztályának sok tagjával ellentétben – szereti a gyümölcsöket. Kivétel nélkül szinte mindet. Egyik kedvence a meggy, ezért (is) rakunk el minden évben nagyon sok zacskónyit belőle a fagyóba. Így aztán a tél közepén is ehet belőle, vagy készülhet belőle pite is (már ha eleget veszek elő a frigóból, és marad a sütire is, nem tűnik el a gyerekpocakban)
Hozzávalók
- 50 dkg magozott meggy
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaníliáscukor
- egy csomag sütőpor
- 5 tojás
- 15 dkg olvasztott vaj vagy laktózmentes Vénusz margarin
Elkészítés
Az egész tojásokat robotgéppel elkezdem felverni. Amikor már kezd kicsit összeállni, hozzáadom a cukrokat, és legalább 10 percig legnagyobb fokozaton dolgozik rajta a gép.
Ekkor hozzáadom a vajat (vagy margarint), és újabb 3 percig verem. Ezután beleszórom a sütőporral elkevert lisztet is, és lazán, legkisebb fokozaton összedolgozom ezeket is. Jó sűrű masszát kapok. Ezután vajjal kikent tepsibe öntöm (39*23 cm).
A tetejére szórom a kimagozott és lecsepegtetett meggyet.
180 fokra előmelegített sütőbe teszem 30 percre. Ha ekkor még nem elég barna a teteje, a sütőt elzárom, és kihasználva a melegét bent hagyom még 5 percre.
Sütőből kivéve hagyom kicsit hűlni, majd porcukorral meghintve tálalom.