Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 6 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Gyümölcs, Receptek, Tejmentes, Tojásos ételek, Villámkaják,

Kislányom – korosztályának sok tagjával ellentétben – szereti a gyümölcsöket. Kivétel nélkül szinte mindet. Egyik kedvence a meggy, ezért (is) rakunk el minden évben nagyon sok zacskónyit belőle a fagyóba. Így aztán a tél közepén is ehet belőle, vagy készülhet belőle pite is (már ha eleget veszek elő a frigóból, és marad a sütire is, nem tűnik el a gyerekpocakban)


Hozzávalók

– 50 dkg magozott meggy
– 30 dkg liszt
– 20 dkg cukor
– 5 dkg vaníliáscukor
– egy csomag sütőpor
– 5 tojás
– 15 dkg olvasztott vaj vagy laktózmentes Vénusz margarin

Elkészítés

Az egész tojásokat robotgéppel elkezdem felverni. Amikor már kezd kicsit összeállni, hozzáadom a cukrokat, és legalább 10 percig legnagyobb fokozaton dolgozik rajta a gép. 

Ekkor hozzáadom a vajat (vagy margarint), és újabb 3 percig verem. Ezután beleszórom a sütőporral elkevert lisztet is, és lazán, legkisebb fokozaton összedolgozom ezeket is. Jó sűrű masszát kapok. Ezután vajjal kikent tepsibe öntöm (39*23 cm).

A tetejére szórom a kimagozott és lecsepegtetett meggyet.

180 fokra előmelegített sütőbe teszem 30 percre. Ha ekkor még nem elég barna a teteje, a sütőt elzárom, és kihasználva a melegét bent hagyom még 5 percre.

Sütőből kivéve hagyom kicsit hűlni, majd porcukorral meghintve tálalom.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/