[A bejegyzés továbbra is termékmegjelenítést tartalmaz]

(Itt megnézheted a történet elejét, és itt az eddig történteket, ha lemaradtál volna róla).

Úgy gondoltam, mivel a csírák elég látványos változáson mentek keresztül ezalatt a 2 nap alatt, egy bejegyzést kapnak, hogy jól látható legyen az átváltozásuk.

Ezekben a napokban az eddig bevált nevelést folytattam (reggel-este vízpermettel locsoltam, nappal kicsit eltolt fedő alatt, éjszaka szabadon hagytam. Mivel a hajtások már elérték az eddig használt műanyagot, egy magasabb kartondobozzal fedtem le, de vigyázva, hogy alul maradjon kicsit szabadon, hogy tudjon szellőzni).

És a státuszok:

5. nap reggel:

a fodros kel:

a zöldborsó (ez egy kicsit szemérmesebb fajta, alig-alig dugta még ki a kis hajtását, szinte nekem kellett a föld alá fotóznom érte 🙂 ):

6. nap reggel a fodros kel:

és a zöldborsó (na itt már jobban levetkőzte a gátlásait, és a földréteget is magáról):

6. nap este a permetezés előtt ez a látvány fogadott kel-fronton:

és a borsónál (beindult!!!):

Ha jobban megnézitek a fodros kelt, apró fehér pihék látszódnak a hajtások között. Kicsit megijedtem, hogy na, mégsem élték túl áldásos tevékenységemet, és sikerült penészt is növesztenem akaratom ellenére, de Orsi, a Salátázó háziasszonya megnyugtatott: ezek csak elsődleges gyökerecskék, amiket valóban könnyű összetéveszteni a penésszel. Nagy kő esett le a szívemről (milyen ciki lett volna már élő egyenes adásban leégni, hogy még egy marék csírát sem tudok életben tartani, nem? 🙂 ).

Orsi (aki egyébként nagyon sokat segít nekem, tanácsokkal lát el, megnyugtat, és még tippeket is ad, hogy hogyan tudom felhasználni pár nap múlva a kész hajtásokat – hálás köszönet mindezért) a látott képek alapján felhatalmazott, hogy a 7. naptól kezdődően már nem kell őket sötétben tartanom, mehetnek az ablakpárkányra, és az eddigi permetezős locsolás helyett áttérhetek az alsó locsolásra (na bumm, eddig ez már jól ment, most megint jön egy váltás, amivel újabb esélyt adok magamnak, hogy idő előtt kinyírjam a kis növendékeket 🙂 ).

Szóval itt tartok most, pár nap, és megkóstolhatjuk a saját nevelésű mikrozöldjeinket 🙂 Tippem már van, hogy mi készül majd belőlük, a recepteket is hozni fogom, ha sikerül ehetőre varázsolnom 🙂

És a 7. nap reggel:

A fodros kel:

A borsó:

 

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Salátázó
Product Name
TEGYÉL EGY PRÓBÁT csomag

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Salátázó
Product Name
TEGYÉL EGY PRÓBÁT csomag