Barion Pixel

Mikrozöld kihívás indul!

Szerző:

Zöldségeket beszélek, Hírek, események, Összes recept, Kertészkedünk

[A bejegyzés termékmegjelenítést tartalmaz – de nagyon érdemes felkapni rá a fejedet]

Van egy dolog, amit még nem meséltem el magamról. Az, hogy képtelen vagyok életben tartani növényeket. A családom férfitagjai már évek óta csak vágott virágot vesznek nekem, ha mégsem, akkor csakis olyat, amiről tudják, hogy maguktól is jobb létre szenderülnek rövid idő után.

Eddig nem vertem nagy dobra ezt, honnan is tudhatta volna Orsi, aki a Salátázó blogot és webshopot vezeti, amikor felkért, hogy az egyik csomagját próbáljam ki. Orsi mikrozöldekkel foglalkozik, és olyan helyes kis csomagot állít össze (minden részletre kiterjedő alapos útmutatóval!), amivel kezdők (és haladók)  is kipróbálhatják magukat a csíráztatásban. Én ugyanis nagyon szeretem a csírákat, de valamiért eddig csak ritkán fogyasztottam. Most azonban adódott egy ilyen remek lehetőségem, és – miután felhívtam a figyelmét, hogy csak és kizárólag bolondbiztos csomagot küldjön nekem, hátha túlélik szerető gondoskodásomat, így nekem is lesz sikerélményem és az ő lelkesedését sem töröm derékba – egy életem, egy halálom, én ezt bizony kipróbálom 🙂

A csomag tegnap érkezett meg, mindenből pont annyi és olyan van, amennyi és amilyen kell: a csíráztatáshoz szükséges föld, kender, magok, tálcák, és a már említett útmutató. Kétféle mikrozöld magot kaptam: zöldborsót és fodros kelt.

Nagyon izgultam (nem ér kinevetni!), és képzeljétek: még nekem is sikerült mindent úgy csinálnom, ahogy kell 🙂

Miután meglocsolgattuk az elkészült műveket, büszkén tértem nyugovóra, és alig várom, hogy leteljen az a 2-3 hét, amikor már élvezhetjük a gyümölcsét (akarom mondani zöldségét) a munkánknak. Rendszeresen be fogok számolni a tapasztalatokról, és ha minden jól megy (és nem rontom el 🙂 ), akkor hamarosan csírás recepteket is mutathatok a saját konyhámból!

Ha szeretnétek bővebben utánaolvasni Orsi ténykedésének, és megnézni, milyen egyéb mikrozöldeket tudtok beszerezni, ezen az oldalon megtehetitek: salatazo.hu, vagy kövessétek őt facebookon (https://www.facebook.com/salatazo)

A kihívás első etapjáról, valamint a folytatásáról olvass bővebben.



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!