Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Ízesítés, Receptek, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Fűszervajat otthon is készíthetünk, pillanatok alatt, bármilyen ízben. Most egy zöldborsó mikrozölddel  készült fűszervajat mutatok, próbáljátok ki ti is!


Hozzávalók

  • 10 dkg teavaj
  • 1 nagy maréknyi friss mikrozöld (zöldborsó)


Elkészítés

A lehető legegyszerűbb változatot mutatom: a teavajat meglangyosítom, éppen csak annyira, hogy villával könnyen eldolgozható legyen. A frissen vágott zöldborsó mikrozöldet ollóval vagy egy éles késsel egészen picire aprítom, majd a vajba keverem.

Egy folpack-kal kibélelek egy műanyag dobozt, ebbe töltöm a zöldfűszeres vajat, elegyengetem, majd hűtőbe teszem legalább egy órára.

Amikor már visszakeményedett a vaj, a dobozból kiveszem, a folpackból kifordítom, és máris kenhető

Kiváló szendvicsalapanyag, és nagyon kellemes ízt ad az így készült vacsorának vagy reggelinek.

Összegzés
recipe image
Recept név
Mikrozoldes fuszervaj
Szerző
Dátum
Előkészítési idő
Teljes elkészítési idő
Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/