Barion Pixel

Mikrozöldes fűszervaj

Szerző:

Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Kencék kenyérre

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Fűszervajat otthon is készíthetünk, pillanatok alatt, bármilyen ízben. Most egy zöldborsó mikrozölddel  készült fűszervajat mutatok, próbáljátok ki ti is!

 

Hozzávalók

  • 10 dkg teavaj
  • 1 nagy maréknyi friss mikrozöld (zöldborsó)

 

Elkészítés

A lehető legegyszerűbb változatot mutatom: a teavajat meglangyosítom, éppen csak annyira, hogy villával könnyen eldolgozható legyen. A frissen vágott zöldborsó mikrozöldet ollóval vagy egy éles késsel egészen picire aprítom, majd a vajba keverem.

Egy folpack-kal kibélelek egy műanyag dobozt, ebbe töltöm a zöldfűszeres vajat, elegyengetem, majd hűtőbe teszem legalább egy órára.

Amikor már visszakeményedett a vaj, a dobozból kiveszem, a folpackból kifordítom, és máris kenhető

Kiváló szendvicsalapanyag, és nagyon kellemes ízt ad az így készült vacsorának vagy reggelinek.

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!