Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Fűszervajat otthon is készíthetünk, pillanatok alatt, bármilyen ízben. Most egy zöldborsó mikrozölddel készült fűszervajat mutatok, próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók
- 10 dkg teavaj
- 1 nagy maréknyi friss mikrozöld (zöldborsó)
Elkészítés
A lehető legegyszerűbb változatot mutatom: a teavajat meglangyosítom, éppen csak annyira, hogy villával könnyen eldolgozható legyen. A frissen vágott zöldborsó mikrozöldet ollóval vagy egy éles késsel egészen picire aprítom, majd a vajba keverem.
Egy folpack-kal kibélelek egy műanyag dobozt, ebbe töltöm a zöldfűszeres vajat, elegyengetem, majd hűtőbe teszem legalább egy órára.
Amikor már visszakeményedett a vaj, a dobozból kiveszem, a folpackból kifordítom, és máris kenhető
Kiváló szendvicsalapanyag, és nagyon kellemes ízt ad az így készült vacsorának vagy reggelinek.