Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
A mi családunk nagyon szereti a szaftos dolgokat. Mégis, amikor ezt a mártogatóst először készítettem el, kicsit féltem, hogy rajtam kívül más nem fogja szeretni. Ehhez képest nem győztem a zöldségeket grillezni és a nyers répát karikázni, mert olyan ütemben fogyott Szóval jó szívvel ajánlom, mert percek alatt elkészíthető, nagyon egészséges és nagyon-nagyon finom!
Hozzávalók
- 1 nagy doboz tejföl (450 g)
- 3 evőkanál majonéz
- 1 kávéskanál mustár
- só, bors
- pár csepp citromlé
- egy kávéskanál cukor
- 1 nagy marék frissen vágott mikrozöld (én most fodros kelt használtam)
- A mártogatáshoz friss nyers zöldségek vagy grillezett zöldségek
Elkészítés
A tejföl, majonéz, mustár, só, bors, citromlé és cukor kombinációból egy tartármártást készítek.
Ebbe a mártásba keverem az apróra vágott mikrozölde(ke)t, én jelen esetben fodros kelt használtam, de ízesíthető zöldborsóval, vagy akár retekkel is, ízlés szerint. Kis tálkába töltöm, a tetejét is megszórom a mikrozölddel. Mellé tálalom a karikára vágott friss répát (és még amilyen zöldséget csak szeretünk)
Fogyaszthatjuk fogvájóra szúrt grillezett zöldségfalatokkal is, és máris kezdetét veheti a nyalakodás 🙂
TIPP:
A tartárból bátran készíthetünk nagyobb adagot is, pár napig hűtőben is eláll, és mindig csak a friss zöldséget vagy az egyéb mártogatnivalókat kell hozzá elkészíteni.
Ha valaki egy kicsit diétásabb megoldást szeretne, a tejföl helyett használjon bátran joghurtot, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.