Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 személyre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Ízesítés, Kenyérfélék, Receptek, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

A mikrozöldeket nemcsak rengeteg pozitív élettani hatása miatt szerettem meg, hanem mert ízben és látványban is nagyon feldobják az eddig megszokott ételeinket. Mint például ezt az egyszerű melegszendvicset 🙂


Hozzávalók

  • személyenként 3 szelet kenyér
  • vaj
  • felvágott
  • sajt
  • paradicsom
  • frissen vágott mikrozöld (most épp fodros kel)


Elkészítés

Személyenként 3 szelet kenyérrel számolok – a melegszendvics nemcsak finom és laktató reggeli vagy vacsora lehet, de a másnapos (vagy harmadnapos) kenyérnek is új értelmet adhatunk vele.

A kenyeret vékonyan megkenem vajjal, teszek rá ízlés- és hűtőtartalom szerinti felvágottat, sajtot, paradicsomot, és a sütőben grill fokozaton pár perc alatt megsütöm. A frissen vágott mikrozöldet (jelen esetben fodros kelt) csak sütés után teszem rá, hogy ne veszítse el frissességét és a benne lévő vitaminokat. Ugye, hogy milyen jól mutat? 🙂

Összegzés
recipe image
Recept név
Fodros kel mikrozöldes melegszendvics
Szerző
Dátum
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/