Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Disznóságok, Húsétel, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják,

Szinte bármilyen körettel tálalható ez a husi. Ezen kívül hatalmas előnye, hogy nem igényel túl sok előkészítést, mégis pikáns, finom és omlós étel kerül az asztalra. Lássuk is akkor neki 🙂


Hozzávalók

70 dkg karaj
ízlés szerint só, bors
mustár
kevés olaj a sütéshez


Elkészítés

A legjobb, ha csontos karajt veszünk, egyrészt olcsóbb, másrészt remek kis orjalevest lehet készíteni a csontból. A csontról levágott husit kb. ujjnyi vastag szeletekre vágom, sózom, borsozom, és kevés olajon, fedő alatt elkezdem sütni. Amikor szépen barnulni kezd az alja, megfordítom, megkenem mustárral, és időnként megmozgatva megsütöm a másik oldalát is.
A mustár nagyon pikáns, finom ízt kölcsönöz a húsnak, ezt az egyszerű natúrszeletet remekül feldobja 🙂