Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Szinte bármilyen körettel tálalható ez a husi. Ezen kívül hatalmas előnye, hogy nem igényel túl sok előkészítést, mégis pikáns, finom és omlós étel kerül az asztalra. Lássuk is akkor neki 🙂
Hozzávalók
- 70 dkg karaj
- ízlés szerint só, bors
- mustár
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
A legjobb, ha csontos karajt veszünk, egyrészt olcsóbb, másrészt remek kis orjalevest lehet készíteni a csontból. A csontról levágott husit kb. ujjnyi vastag szeletekre vágom, sózom, borsozom, és kevés olajon, fedő alatt elkezdem sütni. Amikor szépen barnulni kezd az alja, megfordítom, megkenem mustárral, és időnként megmozgatva megsütöm a másik oldalát is.
A mustár nagyon pikáns, finom ízt kölcsönöz a húsnak, ezt az egyszerű natúrszeletet remekül feldobja 🙂