Barion Pixel

Nemesen egyszerű desszert: gofri

Szerző:

Édes vétkek, Villámétkek, Összes recept

Adag: 8-10 db

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Gyermekkoromat idézi fel a gofri, amikor alig vártuk, hogy kisüljön a vékony tésztás, ropogós gofri, és megkenjük lekvárral vagy csokikrémmel, nutellával. Ma pedig a gyerekeim várják ugyanilyen csillogó szemmel.

 

Hozzávalók

  • 6 dkg margarin
  • egy evőkanál vaníliás cukor
  • 6 dkg cukor
  • 2 kicsi tojás
  • egy kis csipet só
  • 2,5 dl tej
  • egy kávéskanál sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • reszelt narancs- vagy citromhéj
  • tálaláshoz lekvár vagy nutella

 

Elkészítés

Olyan pofonegyszerű az elkészítése, hogy már a hároméves kislányom is simán megcsinálja egyedül. Egyszerűségében a palacsintát idézi, viszont mégis egész más ízvilág, és nem csak a gyerekek körében örvend nagy sikernek. Ez az adag 7-8 gofrira elég, ha többet szeretnénk, érdemes nagyobb adagot bekeverni. Maga a tészta hűtőben pár napig is eláll. Ha pedig a gofrisütő hiányzik, palacsinta sütőben is ki lehet sütni, nem ront rajta 🙂

Van ennek a receptnek tej- és tojásmentes változata is, itt.

A margarint megolvasztom, és elkeverem benne a cukrokat. 

Hozzáadom a két tojást, és kézi habverővel ezeket is jól eldolgozom. 

Belereszelem a narancshéjat (előzőleg jó alaposan, dörzsis szivaccsal megmostam és megszárítottam), majd beleöntöm a tej felét.

Ismét alapos keverés következik, majd mehet bele a só, és a sütőporral elkevert liszt. Jó sűrű massza lesz, nem kell tőle megijedni, habverővel csomómentesre lehet keverni. 

Végül hozzáadom a maradék tejet, ismét elkeverem, és kész. 

A gofrisütőt felmelegítem, és a legelső gofri előtt vékonyan megkenem margarinnal, a többinél már nem kell.

Kb. egy merőkanálnyi tésztát tegyünk a sütőbe, nem szabad túl sokat, mert akkor túl vastag lesz a gofri, akár ki is folyik a sütő oldalán.

Én ropogósan szeretem, ezért egészen barnára szoktam sütni, konyhai papírtörlővel letakart rácsra teszem, hogy ne szívósodjon meg. 

Ha langyosra hűlt, megkenem nutellával vagy házi baracklekvárral, és már kész is. (Sajnos nem tudtam olyan gyorsan fotózni, mint ahogy elfogyott 🙂 )

Vastagtésztásra sütve is nagyon finom, ha éppen úgy szereted:


Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!