Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 6 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Receptek, Tojásos ételek, Villámkaják,

A brownie nálunk szinte mindennapos süteménnyé nőtte ki magát. Mivel percek alatt elkészíthető, igazán gyerek- (és váratlanul beeső barát)barát sütemény. Az egyetlen baj vele, hogy függőséget okoz, és nem lehet abbahagyni. És hogy összemennek tőle a ruhák…
Eddig volt egy jól bevált verziónk, most azonban egy klasszisokkal olcsóbb és kissé látványosabb megoldást hoztam. Érdemes rögtön másfél- vagy akár kétszeres mennyiséggel indítani, mert a szimpla adag még melegen elfogy…

Hozzávalók

– 3 tojás
– 9 dkg lágy vaj
– 9 dkg vaníliáscukor
– 3 dkg cukor
– 6 dkg liszt
– 3 dkg holland kakaópor
– 20 dkg krémsajt (én mascarponét használtam)

Elkészítés

Sütőpapírt teszek egy kicsi (20*20-as vagy hasonló méretű) jénaiba, és előmelegítem a sütőt 180 fokra.
Amíg melegszik, egy edénybe beleteszem a langyos vajat, és a vaníliáscukorral elkeverem. 

Beleteszek egy egész tojást és egy tojásfehérjét, ismét keverek rajta. Most megy bele a kakaópor és a liszt is. 

Újabb keverés kész. 

Nagyjából elegyengetem a jénaiban. 
Egy másik edényben villával elkeverem a krémsajtot, majd beleütök egy tojásfehérjét. 

Ráöntöm a barna masszára.

Késsel örvényeket mintázok bele, és megy is a sütőbe. 25-30 perc alatt megsül. Akkor érdemes kivenni, amikor a fehér krém kezd megszilárdulni és elválni a sütőpapírtól, így még egészen lágy marad a kakaós rész – így biztosítva az abbahagyhatatlanságát :o)


Köszönet a receptért!

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/