Barion Pixel

Padlizsánkrém

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Kencék kenyérre, Sós finomság

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Sokan – számomra érthetetlen módon – nem szeretik a padlizsánt. Pedig egy igazán finom, sokféleképpen elkészíthető és hálás étel. Például emiatt az abbahagyhatatlan padlizsánkrém miatt is szeretem annyira.

 

Hozzávalók

  • egy nagyobb padlizsán
  • egy kisebb fej vöröshagyma/lilahagyma vagy 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint majonéz, olívaolaj, só, bors


Elkészítés

A leghosszabb munkafolyamat a sütés. Megmosom a padlizsánt. 

Alufóliába csavarom a megmosott padlizsánt.

180 fokon addig sütöm a padlizsánt, amíg teljesen összeesik. 

Ekkor nagyon óvatosan (forró gőz csap fel belőle) kinyitom, és hagyom hűlni. Amikor már csak langyos, egy kanállal kikaparom a teljes belsejét (a magokkal együtt).

Ízesítem a hagymával, fokhagymával, fűszerekkel, és botmixerrel összepürésítem. 

Hűtőbe teszem, hogy teljesen kihűljön. Én friss pirítóssal szeretem legjobban :o)

Jó étvágyat!


Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!