Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Előétel, Kencék kenyérre, Receptek, Sós finomság, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Sokan – számomra érthetetlen módon – nem szeretik a padlizsánt. Pedig egy igazán finom, sokféleképpen elkészíthető és hálás étel. Például emiatt az abbahagyhatatlan padlizsánkrém miatt is szeretem annyira.


Hozzávalók


– egy nagyobb padlizsán
– egy kisebb fej vöröshagyma/lilahagyma vagy 3 szál újhagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– ízlés szerint majonéz, olívaolaj, só, bors

Elkészítés 

A leghosszabb munkafolyamat a sütés. Megmosom a padlizsánt. 

Alufóliába csavarom a megmosott padlizsánt.

180 fokon addig sütöm a padlizsánt, amíg teljesen összeesik. 

Ekkor nagyon óvatosan (forró gőz csap fel belőle) kinyitom, és hagyom hűlni. Amikor már csak langyos, egy kanállal kikaparom a teljes belsejét (a magokkal együtt).

Ízesítem a hagymával, fokhagymával, fűszerekkel, és botmixerrel összepürésítem. 

Hűtőbe teszem, hogy teljesen kihűljön. Én friss pirítóssal szeretem legjobban :o)

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/