Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 8-10 db

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Receptek, Tejmentes, Tojásos ételek, Villámkaják,

Igazából nem sokban különbözik a hagyományos palacsinta receptjétől, csak éppen ezt tejérzékenyek is fogyaszthatják, félelem és mellékhatások nélkül :o)

Hozzávalók

– 4,5 dl szóda
– 2 tojás
– 20 dkg liszt
– egy csipet só
– 1,5 evőkanál cukor
– 1 evőkanál olaj
– egy csipet friss élesztő

Elkészítés

Minden hozzávalót kézi habverővel alaposan összekeverek, és hagyom 10 percig állni, hogy az élesztő is tehesse a dolgát. 
A kisütése már teljesen megegyezik a normál palacsintáéval, legfeljebb arra kell vigyázni, hogy kicsit vastagabb tésztát süssünk, hogy ne szakadjon, és jobban át kell sütni.

Ennyi :o)