Barion Pixel

Paradicsomleves egyszerűen

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Levesek

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

A paradicsomlevest senkinek nem kell bemutatni, és eléggé két táborra osztja az embereket. Én most egy alapreceptet mutatok, ami percek alatt az asztalra varázsolható, de lehet ezt ízesíteni zellerrel is, rántással sűríteni, és még ki tudja hányféleképpen elkészíteni.

A paradicsomleves azon ritka ételek egyike, amit nem szeretek (a másik a gomba, erről majd később). Ettől függetlenül rendszeresen készítem, mert a családban a többi azonos vezetéknevűek (=apja és lánya) nagyon szereti. A paradicsomlevesnek is kismillió féle elkészítési módja van, ez egy könnyen, gyorsan és egyszerűen elkészíthető verzió.

 

Hozzávalók

  • fél liter paradicsomsűrítmény
  • egy kisebb fej vöröshagyma (vagy egy nagyobb negyede)
  • só, bors, bazsalikom
  • cukor
  • levesbe való tészta

 

Elkészítés

A paradicsomlevet felöntöm kétszer annyi (tehát egy liter) vízzel, beleteszem a hagymát, egy evőkanál cukrot, egy fél kávéskanál bazsalikomot, csipet sót, és pár tekerésnyi borsot. 

Szépen, lassú tűzön főzöm, amíg a hagyma megpuhul.  

 Ekkor beleszórok egy marék tésztát – nálunk a favorit a betűtészta, de kiváló bele az eperlevél tészta vagy akár a rizs is. Amikor a tészta puha, tálalható.

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!