Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
A paradicsomlevest senkinek nem kell bemutatni, és eléggé két táborra osztja az embereket. Én most egy alapreceptet mutatok, ami percek alatt az asztalra varázsolható, de lehet ezt ízesíteni zellerrel is, rántással sűríteni, és még ki tudja hányféleképpen elkészíteni.
A paradicsomleves azon ritka ételek egyike, amit nem szeretek (a másik a gomba, erről majd később). Ettől függetlenül rendszeresen készítem, mert a családban a többi azonos vezetéknevűek (=apja és lánya) nagyon szereti. A paradicsomlevesnek is kismillió féle elkészítési módja van, ez egy könnyen, gyorsan és egyszerűen elkészíthető verzió.
Hozzávalók
- fél liter paradicsomsűrítmény
- egy kisebb fej vöröshagyma (vagy egy nagyobb negyede)
- só, bors, bazsalikom
- cukor
- levesbe való tészta
Elkészítés
A paradicsomlevet felöntöm kétszer annyi (tehát egy liter) vízzel, beleteszem a hagymát, egy evőkanál cukrot, egy fél kávéskanál bazsalikomot, csipet sót, és pár tekerésnyi borsot.
Ekkor beleszórok egy marék tésztát – nálunk a favorit a betűtészta, de kiváló bele az eperlevél tészta vagy akár a rizs is. Amikor a tészta puha, tálalható.