Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Előétel, Gyümölcs, Levesek, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Azok ritka ételek egyike, amit nem szeretek (a másik a gomba, erről majd később). Ettől függetlenül rendszeresen készítem, mert a családban a többi azonos vezetéknevűek (=apja és lánya) nagyon szereti. A paradicsomlevesnek is kismillió féle elkészítési módja van, ez egy könnyen, gyorsan és egyszerűen elkészíthető verzió.

Hozzávalók
 
– fél liter paradicsomsűrítmény
– egy kisebb fej vöröshagyma (vagy egy nagyobb negyede)
– só, bors, bazsalikom
– cukor
– levesbe való tészta
 
Elkészítés
 
A paradicsomlevet felöntöm kétszer annyi (tehát egy liter) vízzel, beleteszem a hagymát, egy evőkanál cukrot, egy fél kávéskanál bazsalikomot, csipet sót, és pár tekerésnyi borsot. 
Szépen, lassú tűzön főzöm, amíg a hagyma megpuhul.  

 Ekkor beleszórok egy marék tésztát – nálunk a favorit a betűtészta, de kiváló bele az eperlevél tészta vagy akár a rizs is. Amikor a tészta puha, tálalható.