Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 2 sütőtepsibe való pizza

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Kelt tészta, Kenyérfélék, Pizza, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják,

Van nekünk egy jól bevált pizza receptünk, amit – leírni is sok, de – több, mint 10 éve sütök, eddig hiba nélkül 🙂

Az egész tésztagyúrás olyan egyszerű, hogy már az 5 éves nagylányom is meg tudja csinálni egyedül. Most azonban szakítottam a hagyományos tésztával, és tejmentesen készítettem, hogy kisfiam is megkóstolhassa – legalábbis a sajtmentes részeket 🙂


Hozzávalók

40 dkg liszt
2 dl langyos víz
10 g só
1,8 dkg élesztő
Feltét
ízlés (és hűtőtartalom) szerint 🙂


Elkészítés

A megszokott módon begyúrom, majd hagyom 30 percig meleg helyen kelni. Ezt az adagot most elfeleztem, egyik felét kinyújtottam kör alakúra úgy, hogy legyen egy kis széle, ami vastagabb, mint a tészta többi része. Ezután óvatosan rátettem egy tepsire, megkentem pizzaszósszal, majd ráhalmoztam mindenfélét: szalámit, sonkát, lilahagymát, paradicsomkarikákat, gombát, olajbogyót, és egy jó nagy adag (reszelt vagy szeletekre vágott) sajtot.

A tészta másik felét kislányom ízesítette: került rá szalámi, olajbogyó, gomba és sajt.
20 perc pihentetés után a forró (200 fokos) sütőbe tolva 15 perc alatt elkészült az első adag, majd ugyanennyi idő alatt a második is.
És íme a végeredmény, még frissen forrón illatozva:
Őszintén megmondom, hogy egyáltalán nem vettem észre, hogy tej helyett vízzel készült, lehet, hogy ebből ezentúl rendszer lesz 🙂