Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

6

Adag: 2

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Előétel, Leveles tészta, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják,

A leveles tészta az egyik leghálásabb alapanyag, mindig van a fagyasztómban. Általában a 4*125 g-os változatot használom, mert azt nem kell méretre vágni, és egyszerre akár négy különböző ételt is tudok készíteni belőle. Egyszerűen használható, gyorsan elkészül és variálható – ugye, milyen klassz?


Hozzávalók

  • 25 dkg leveles tészta (2 lap)
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 nagy dobozos paradicsompüré
  • só, bors, oregánó, bazsalikom
  • kevés cukor
  • 20 dkg reszelt sajt


Elkészítés

A leveles tésztát kiolvasztom, és a sütőt előmelegítem 220 fokra. Először a sajtot reszelem le. Ha tejmentes sajtot használok, tejérzékenyek is bátran fogyaszthatják 🙂

A hagymát apró kockára vágom, és az olajon puhára párolom. Mikor puha, hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket, és annyi cukrot, amivel éppen csak édeskés lesz. Összerottyantom egyszer, és félreteszem.


Lisztezett felületen kb. duplájára nyújtom a levelestészta lapokat. A paradicsomos alapot elosztom a két lapon, a tetejét megszórom jó sok sajttal.

A rövidebb végén kezdve feltekerem, kicsit meg is nyomogatom, hogy szoros legyen.

Az így kapott tekercseket 3 cm vastag szeletekre vágom

Végül a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire teszem.

15-18 perc alatt megsütöm, és pár perc pihentetés után még melegen tálalom. Remek vendégváró vagy borkorcsolya, de egy gyors vacsorának is megfelelő 🙂