Idesüssetek, milyen remek kis programot hoztam nektek!

Mi ott leszünk, tej- és tojásmentes kakaós csigával.
És ti? 🙂

Bővebb infó lejjebb és jelentkezés a tájékoztató alján lévő linken 🙂

Tekeredjünk együtt!

Kedves Gödiek!

2017. április 22-én, szombaton 14-20 óra között kerül megrendezésre az I. Gödi Kakaós Csiga Fesztivál. (helyszín: Göd, Összekötő út – Fenyves Tenisz és Sport Park és az előtte lezárt útszakasz)

A fesztivál célja elsősorban egy olyan rendezvény létrehozása Gödön, amely a helyi közösség részére nyújt szórakoztató, színes programokat, valamint színvonalas kézműves termékek széles választékát.

A kakaós csiga fesztivál névadó finomsága gödi eredetű. “Csokoládés tekerge” néven egy helyi sváb pékmester, Pösch Mór készítette 1908-ban és osztotta szét 33. születésnapja alkalmából a barátainak és a község lakóinak. Gödről indult tehát világhódító útjára a kakaós csiga és kedvelték meg fiúk, lányok, gyerekek, szülők, fiatalok és idősek. Igazi hungarikum, így méltán bízhatunk közösségteremtő erejében is.

Várunk minden olyan gödi lakost, aki szívesen részt venne házi készítésű kakaós vagy bármilyen más ízesítésű akár egészséges étrendhez igazodó csigájával rendezvényünkön. A mindennapi ízvilágú és formájú kakaós csigák mellett Önökre bízzuk egy új „csokoládés tekerge” megalkotását. Természetesen lehetőség van arra is, hogy a pékuniverzum ezen tökéletes teremtménye egy verseny keretében megméretődjön és átadhassuk „Az év kakaós csigája” díjait több kategóriában.

Az alábbi kategóriákban választ a zsűri győzteseket.

• „A legesztétikusabb csiga”
• „A legízletesebb csiga”
• „A legkülönlegesebb csiga”

Jelentkezési lap >>> http://bit.ly/kakaoscsigasutes
Jelentkezési határidő: 2017. március 31.
A jelentkezések lezárásával minden regisztrált készítővel felvesszük a kapcsolatot.

Értékesítés
A fesztiválra érkező vendégek jelképes 100 Ft-os „Csiga-jegy”-et vásárolhatnak a fesztivál szervezőknél, melyet az árusoknál leadva juthatnak a péksüteményhez. Az elkészített kakaós vagy egyéb csiga értékét a készítője a fesztivál támogatására ajánlja fel, amellyel a következő évi fesztivál költségeihez járul hozzá.

Bármilyen kérdést szívesen megválaszolok az alábbi elérhetőségeken.

Az együttműködés reményében, tisztelettel,

Göd, 2017. március 01.

Barabás Mónika
E-mail: kakaoscsiga@god.hu
Facebook: fb.com/kakaoscsigafeszt
Facebook üzenet: m.me/kakaoscsigafeszt

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/