Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 6 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Disznóságok, Húsétel, Krumpliételek, Receptek, Tojásos ételek,

Nemesen egyszerű étel, mégis méltatlanul kevésszer készítjük. Pedig kevés előkészítéssel és munkával egy igazán gyerekbarát ételt rittyenthetünk belőle.


Hozzávalók

– 1 kg főttkrumpli
– 8-10 keménytojás
– egy fej lilahagyma
– ízlés szerint kolbász
– egy nagy vödrös (850 g) tejföl


Elkészítés

Na jó, a legnagyobb macera a krumpli és a tojás megfőzése. Ebbe a részbe nem vonok be gyereket (legalábbis a 4 évesemet még nem), de az összes többinél jöhet :o)

Elő is készülhetünk előző nap hozzá a tojás és a krumpli megfőzésével, így az elkészítési idő jelentősen lerövidül.

Szóval ha puha a krumpli (sós, köménymagos és babérleveles vízben főzöm meg, egészben) és kemény a tojás, jöhet a szeletelés és rétegezés. Alulra ujjnyi vastagra vágott krumpli, rá kevés vegeta, tojáskarikák, cikkekre vágott lilahagyma, és kolbászkarikák. Az egész nyakonöntöm egy adag tejföllel, és jöhet a következő réteg. 

Addig folytatom, amíg el nem fogynak az alapanyagok, és tejföllel zárom a sort. 

Ezután megy be a hideg sütőbe, és 40 percig sütöm 180 fokon. Hát ennyi – könnyű, igaz?

Ha pedig marad ki pár karika krumpli (márpedig érdemes kihagyni, higgyétek el), akkor lehet ilyen kis falatkákat is készíteni: