Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3-4 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Mikor az én drága férjem első randijaink egyikén le akart nyűgözni, ezt a gyorsan és egyszerűen elkészíthető, de annál látványosabb és finomabb túrós desszertet készítette. Akkor még nem tudta, hogy a recept eredetileg tőlem indult hódító útjára, és egy közös barátunkon keresztül érkezett el hozzá. Nem is lőttem le a poént egy darabig, nem akartam elvenni a kedvét 🙂
Hozzávalók
- 25 dkg félzsíros túró
- 4 tojás
- egy csipet só
- 1 sütőpor
- 3 evőkanál vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
Elkészítés
A túrót villával összetöröm, majd a 4 tojást is alaposan elkeverem benne. Belecsippentem a sót, a vaníliás cukrot, és elkeverem a sütőport is. Végül belekeverem a lisztet. Nem kell megijedni, nagyon ragacsos masszát kapunk. A massza azonnal is süthető, de ha van időnk (vagy kedvünk) állni hagyni egy órára, még könnyebb, lazább lesz a végeredmény.
Felmelegítem az olajat (kb. 2-3 ujjnyi legyen az edényben), de nem szabad forrónak lennie, mert akkor a tészta csak megég, de nem sül meg.
Nem flancolunk a sütéssel: egy kiskanál segítségével kb. diónyi nagyságú adagokat szaggatunk, és a meleg olajba helyezzük. Nem szabad tele rakni az edényt, mert ahogy dagadni kezdenek a puffancsok, úgy kell nekik egyre több hely.
Amint az egyik oldaluk szép aranybarnára sül, maguktól megfordulnak (ha nem, besegíthetünk nekik egy kicsit)
Ha nem sütjük ki az összes tésztát, fóliával letakarva pár napig hűtőben is eláll, de akkor sütés előtt hagyni kell kicsit szobahőmérsékletűre melegedni.