Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 2 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Húsétel, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják,

A családban csak én szeretem a csirkemájat ebben a formában, ezért viszonylag ritkán készítem, de mégis ez került az asztalra ebédként. És milyen finom lett! Gyakrabban kellene készítenem….


Hozzávalók

15 dkg csirkemáj
1 púpos evőkanál zsír
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, késhegynyi kakukkfű, , pici őrölt kömény


Elkészítés

A csirkemájat megtisztítom, majd nagyobb darabokra vágom.

A vöröshagymát csíkokra vágom, és a zsiradékon egészen puhára párolom.

Ezután adom csak hozzá a karikára vágott fokhagymát, és mindössze egy percig pirítom össze őket.


Végül hozzáadom a májat is, valamint a bors és só kivételével a fűszereket, és 6-8 perc alatt megsütöm. A legnagyobb darabot félbevágom, ellenőrzöm, hogy nem véres-e a belseje. Ha már rendesen átsült, lehúzom a tűzről, sózom, borsozom, és főtt rizzsel tálalom.