Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 10 db

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: gyakorlatot igényel

Kategóriák: Kelt tészta, Kenyérfélék, Receptek, Tojásmentes, Zsemle, kifli,

A minap medvehagymás kenyeret sütöttem, és maradt egy kis joghurtom. Gondoltam, ha a kenyérbe jó volt, a kiflit sem fogja elrontani, sőt. Hasonlít a másik kiflire, de mégis lágyabb, puhább, és napok múlva is finom marad (nem kell zacskóba tenni, hanem a kenyértartóban magában, vagy egy konyharuhába téve eláll napokig).

Hozzávalók (10 db-hoz)

– 40 dkg liszt (BL 55)
– 15 dkg öregtészta
– 10 dkg joghurt
– 1,2 dkg élesztő
– 2 evőkanál olaj
– 1,7 dl tej
– 1 teáskanál só

Elkészítés

Minden hozzávalót beleteszek a dagasztótálba, és hagyom a gépet jó 15-20 percet dolgozni a tésztán. 

Puha, de nem ragadós, könnyen kezelhető tésztát kapok. 

30 percig langyos helyen hagyom pihenni. Ezután 10 egyforma darabra vágom. 

Kis gömböcöket formázok belőlük.

Majd háromszög formára kinyújtom olyan vékonyra, amilyenre csak hagyja magát, és az aljánál kezdve feltekerem kifli formájúra.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket, és újabb 30 percig pihennek. 

Közben a sütőt előmelegítem 200 fokra. Sütés előtt alaposan megspriccelem vízzel, és megszórom szezámmaggal a kifliket. 

A sütőbe 1,5 dl vizet teszek egy hőálló edénybe, hogy legyen jó párás sütés közben, és 25-28 perc alatt szép barnára sütöm a kifliket.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/