Barion Pixel

Sajtkrémleves egyszerűen

Szerző:

Tojásmentes, Villámétkek, Összes recept, Levesek

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

A krémlevesek közül nálunk ez az egyik, ami nagy sikernek örvend. Gyorsan elkészíthető, egyszerű, és finom – mi kell még? 🙂

 

Hozzávalók

  • két tömlős sajt: egy natúr (vagy zöldfűszeres) és egy füstölt sajtos (10-10 dkg)
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 húsleveskocka
  • só, bors
  • levesgyöngy vagy pirított zsemlekocka
  • egy kis doboz tejföl
  • 3 evőkanál liszt

 

Elkészítés

A titka, az alapja a levesnek a sajt. Tömlős sajtból puhát vegyünk, különben nagyon nehezen vagy egyáltalán nem olvad el, és akkor garantált a sikertelenség. Egy edénybe belenyomom a sajtokat, majd kis lángon szépen folyósra hevítem. 

Belenyomom fokhagymanyomón a fokhagymát, pár pillanatig hagyom sülni, hadd engedje ki a finom aromákat. 

Ekkor felöntöm 1,5-2 liter vízzel, és beleteszem a leveskockákat. Borsozom, ha szükséges, vegetázom is kicsit, és hagyom, hogy felrottyanjon. 

Közben elkészítem a habarást: a tejfölben csomómentesre keverem a lisztet. 

Amikor a leves már fő 6-8 perce, egy merőkanállal 2-3 kanálnyit merek a léből a lisztre, és gyorsan elkeverem, nehogy összecsomósodjon. 

Folyamatos keverés közben belecsorgatom a levesbe. Rottyantok rajta még egyet, és kész is :o) 

Levesgyönggyel tálalom, ízlés szerint megszórom egy kis reszelt füstölt sajttal. Nagy előnye, hogy fogyasztható frissen melegen, vagy akár a hűtőből kivéve, hidegen is.



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!