Barion Pixel

Sokmagvas rántott hús

Szerző:

Tejmentes receptek, Villámétkek, Összes recept, Húsétel

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

A vasárnapi ebédek elmaradhatatlan része a rántott hús. Hogy ne legyen unalmas, kicsit lehet flancolni, változtatni rajta, például azzal, hogy mindenféle magvakat szórunk a zsemlemorzsába. És ha már karajt veszünk, vegyük csonttal együtt, a csontból pedig főzzünk egy jó kis orjalevest.

 

Hozzávalók

  • 70 dkg karaj
  • 4-5 tojás
  • 50 dkg zsemlemorzsa
  • 1 marék napraforgómag
  • 1 marék tökmag
  • 1 marék szezámmag (vagy ízlés szerint bármilyen más)
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

 

Elkészítés

A karajt levágom a csontról, és kb ujjnyi vastag szeletekre vágom fel. 

A szeletek mindkét oldalát sózom, borsozom. 

A tojásokat egy mélytányérban villával alaposan felverem, megsózom. Egy másik mélytányérba beleszórom a zsemlemorzsát (nem kell először az összes, csak fele, aztán majd pótoljuk még, ha kell) és a magvakat. 

Kézzel összekeverem. A karajszeleteket meghempergetem először a zsemlemorzsában, majd a tojásban, végül újra a zsemlemorzsában (ahány ház, annyi szokás, máshol először lisztbe forgatják, és csak a végén zsemlemorzsába. Nálunk a liszt kimarad). 

Félreteszem egy tálcára vagy tányérra a bepanírozott szeleteket. Közvetlenül sütés előtt érdemes panírozni, különben a zsemlemorzsa kiszívja a nedvességet a húsból, és cipőtalp szárazságú lesz. Ha marad még tojás és zsemlemorzsa a végére, össze lehet őket keverni, és kis gombócokat formázni, majd ellapítani, és kisütni ezt is.

Egy ujjnyi olajat hevítek, és közepes lángon a husik mindkét oldalát aranybarnára sütöm pár perc alatt. 

Utána konyhai papírtörlőre szedem, hogy felitassam a felesleges olajat. 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!