Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 15 db

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Disznóságok, Előétel, Húsétel, Receptek, Tojásmentes, Villámkaják,

Szintén remek vendégváró, és kismillió verziója elkészíthető könnyedén, az éppen aktuális hangulatunknak, ízlésünknek megfelelően.


Hozzávalók

– 15 szelet sonkás szalámi (négyzet alakú)
– 20 dkg túró
– egy kis doboz tejföl (170 g) fele
– ízlés szerint só, bors, törött paprika
– egy kis fej lilahagyma
– petrezselyemzöld

Elkészítés

A túró, tejföl és a fűszerek összekeverésével körözöttet keverünk. 

Ne legyen túl híg, mert akkor nehezen kezelhető, és kifolyik a tekercsből. A hagymát is beleverem, és ha az ízek rendben vannak, mehet a sonkába. 

Egy evőkanállal teszek a sonka egyik szélére, majd óvatosan feltekerem. 

Egy tányérra sorakoztatom őket, díszítem petrezselyemzölddel.

Tálalhatom krumplisalátával, kaszinótojással, fasírtgolyókkal.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/