Barion Pixel

Maradékmentő spenótos fetasajtos tekercs

Szerző:

Kelt tészták, Tojásmentes, Összes recept, Sós finomság

Adag: 1 sütőtepsi

Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz

Nehézségi fok: egyszerű

Nálunk alapszabály, hogy ételt nem dobunk ki. Ha valamiből képződik maradék, akkor annak új értelmet adok – ilyen értékmentő például a lepény, a fácánhúsos tészta, vagy éppenséggel ez a spenótos fetás tekercs.

 

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 0,4 dl víz
  • 10 dkg margarin
  • 10 g só
  • 2,5 dkg élesztő
  • ½ kávéskanál cukor
  • Tölteni: 5 evőkanál maradék spenótfőzelék
  • 5 dkg fetasajt

 

Elkészítés

A spenót, mint maradék, adott. Ha mégsem, készítsünk egy adag főzeléket, és vegyünk ki belőle pár kanálnyit, hogy legyen mivel tölteni ezeket a háromszögeket – máris két legyet ütöttünk egy csapásra 🙂

A tésztához minden hozzávalót mérjünk a dagasztótálba, és egy könnyen kezelhető, puha, ruganyos tésztát gyúrok belőle. Félreteszem pihenni 45-50 percre.

Ezután kinyújtom olyan vékony téglalapra, ahogy a tészta engedi (kb. 50 cm széles, és 25-30 cm magas). Megkenem a spenóttal, rámorzsolom a fetát (én most véletlenül füstölt sajtosat vettem, de nagyon finom lett vele)

Majd feltekerem, mint a csigánál.

Ezután háromszögekre vágom (vagy éppen tényleg csigára, ahogy tetszik), egy sütőpapíros tepsire sorakoztatom, és újabb 40 percet pihen.

Eközben szépen megnőnek, és a sütő is előmelegszik 220 fokra. 30 perc alatt megsütöm, és próbálom kivárni, amíg legalább langyosra hűl 🙂

Frissen vacsorára, másnap reggelire, vagy akár az uzsonnás táskába is kiváló.

TIPP: megszórhatjuk reszelt sajttal a tekercsek tetejét is, nagyon finom lesz vele

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!