
Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 főre
Elkészítési idő: 1.5 órán belül
Nehézségi fok: egyszerű
Kategóriák: Húsétel, Krumpliételek, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Zöldségeket beszélek,
Nem fokozom, ez egy annyira egyszerű étel, hogy még fázisfotók sem készültek róla, csak a végeredmény, az is csak éppenhogy, mert elkapkodták :o)
Hozzávalók
– 3 csirkecomb (alsó-felső együtt)
– kevés olaj
– 5 dkg teavaj (vagy tejmentes margarin)
– só, bors, zsálya
– 1 kg burgonya
– kevés petrezselyemzöld, só
– 5 dkg teavaj (vagy tejmentes margarin)
Elkészítés
A csirkecombokat megnyúzom (én nem szeretem a bőrét), fűszerezem, és egy olajjal vékonyan kikent hőálló edénybe teszem. Zsályaágakat teszek minden combra, és alufóliával lefedve sütöm 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig. Ekkor leveszem a fóliát, és a saját szaftjával meglocsolom. Vékony szeletekben ráteszem az első 5 dkg vajat, és még 15 percre visszatolom, fólia nélkül a sütőbe.
Közben megpucolom a krumplit, és falatnyi kockákra vágom. Amikor kész a comb, kanállal szedek a szaftjából, és abban sütöm meg a krumplit. Ha kell, ízesítem sóval, borssal, és amikor már majdnem kész, rászeletelem a vajat, kevés petrezselyemzölddel megszórom és készre sütöm.
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/
Legutóbbi hozzászólások