Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Húsétel, Krumpliételek, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Zöldségeket beszélek,

Nem fokozom, ez egy annyira egyszerű étel, hogy még fázisfotók sem készültek róla, csak a végeredmény, az is csak éppenhogy, mert elkapkodták :o)

Hozzávalók
 
– 3 csirkecomb (alsó-felső együtt)
– kevés olaj
– 5 dkg teavaj (vagy tejmentes margarin)
– só, bors, zsálya
– 1 kg burgonya
– kevés petrezselyemzöld, só
– 5 dkg teavaj (vagy tejmentes margarin)
 
Elkészítés
 
A csirkecombokat megnyúzom (én nem szeretem a bőrét), fűszerezem, és egy olajjal vékonyan kikent hőálló edénybe teszem. Zsályaágakat teszek minden combra, és alufóliával lefedve sütöm 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig. Ekkor leveszem a fóliát, és a saját szaftjával meglocsolom. Vékony szeletekben ráteszem az első 5 dkg vajat, és még 15 percre visszatolom, fólia nélkül a sütőbe. 
Közben megpucolom a krumplit, és falatnyi kockákra vágom. Amikor kész a comb, kanállal szedek a szaftjából, és abban sütöm meg a krumplit. Ha kell, ízesítem sóval, borssal, és amikor már majdnem kész, rászeletelem a vajat, kevés petrezselyemzölddel megszórom és készre sütöm.