Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 főre
Elkészítési idő: 1.5 órán belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ha nincs időnk, vagy éppen kedvünk bonyolult, de mégis finom és szemet gyönyörködtető étellel pepecselni, a csirkecomb mindig hálás alapanyag. Elég csak az ízlésünk szerinti zöldkörettel együtt beletenni egy tepsibe, és szépen elvan magában, míg azt nem vesszük észre, hogy már ehetjük is 🙂
Hozzávalók
- 3 egész csirkecomb (alsó-felső együtt)
- köretnekvaló, pl. brokkoli és burgonya
- fokhagyma
- só, bors, majoranna, oregánó, kakukkfű
- kevés olaj
Elkészítés
A csirkecombot megnyúzom, mi nem szeretjük a bőrét. Majd szépen leválasztom a kis combot, egyszerűen csak a könnyebb kezelhetőség miatt. Fűszerezem, és egy enyhén kiolajozott tepsibe rakom őket.
Egy edénybe szintén csorgatok kevés olajat, majd ezt ugyanúgy fűszerezem mint a combokat, és összekeverem. A nagyobb kockára vágott burgonyát, a brokkolit és a fokhagymát alaposan megforgatom benne
Majd elrendezem a combok körül.
Alufóliával lefedem, és 190 fokos sütőbe tolom. 60 percig rá se kell nézni. Ekkor megnézem, hogy átsültek-e a combok, vagyis a csont mellett bevágom a vastagabb husikat, és ha már nem véres, akkor jó. Ekkor leveszem a fóliát, és 20 percig sütöm így is, a saját szaftjával néha meglocsolgatva. Végül ha még szükséges, alufóliával lefedve hagyom újra süldögélni. Ha nem tálalom azonnal, fólia alatt a sütőben hagyom, így sokáig meleg marad.
Ezzel a módszerrel egy omlós, csontról könnyen leváló, szaftos csirkecomb süthető, nem fog kiszáradni egy cseppet sem.