Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: fejenként 2 szelet
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
A minap halászlé készült, és kicsit túlméreteztük a halmennyiséget. Ezért a kimaradt halszeleteket – értékmentés címén – megsütöttem.
Hozzávalók
- pár szelet hal
- 2 evőkanál liszt
- 1 csapot evőkanál pirospaprika
- bors
- kevés kapor
- 3 dkg vaj (olajjal helyettesíthető)
- 3 evőkanál olívaolaj
- kevés citromlé
Elkészítés
A lisztet összekeverem a paprikával, borssal és a kaporral. A halszeleteket megforgatom benne, hogy mindenhol egyenletesen befedje. A vajat és az olajat felhevítem.
Lassú tűzön, oldalanként 3-4 perc alatt megsütöm a szeleteket.
Tálalás előtt pár csepp citromlével meglocsolom. Körettel vagy „nasiként” magában is gyorsan elfogy, és könnyű, finom, egészséges étel.