Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: fejenként 2 szelet

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Előétel, Halétel, Levesek, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják,

A minap halászlé készült, és kicsit túlméreteztük a halmennyiséget. Ezért a kimaradt halszeleteket – értékmentés címén – megsütöttem. 


Hozzávalók

– pár szelet hal
– 2 evőkanál liszt
– 1 csapot evőkanál pirospaprika
– bors
– kevés kapor
– 3 dkg vaj (olajjal helyettesíthető)
– 3 evőkanál olívaolaj
– kevés citromlé 

Elkészítés

A lisztet összekeverem a paprikával, borssal és a kaporral. A halszeleteket megforgatom benne, hogy mindenhol egyenletesen befedje. A vajat és az olajat felhevítem.

Lassú tűzön, oldalanként 3-4 perc alatt megsütöm a szeleteket. 

Tálalás előtt pár csepp citromlével meglocsolom. Körettel vagy “nasiként” magában is gyorsan elfogy, és könnyű, finom, egészséges étel.