Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 6 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Gyümölcs, Ízesítés, Receptek, Tojásmentes, Torta,

Ha már eperszezon volt, a lekvár mellett készítettem egy könnyű, gyors és finom nyári nyalánkságot is.


Hozzávalók (zsúrtorta mérethez)

– 30 dkg szép formás eper
– 20 dkg darált keksz (zabkeksz)
– 15 dkg teavaj
– 25 dkg túró
– egy csipet só
– kevés cukor (ízlés szerint)
– egy kis doboz tejföl
– fél csomag Dr Oetker Expressz zselatin fix
– egy csomag főzés nélküli zselatin

Elkészítés

A langyos vajat összedolgozom a keksszel, és egy sütőpapírral kibélelt zsúrtorta formába nyomkodom, igyekezve, hogy egyenletes legyen. Mehet is a hűtőbe.

A túrót a tejföllel simára keverem, sózom, cukrozom, végül elkeverem benne a zselatin fixet. Ráhalmozom a tortaalapra. A félbevágott eperrel díszítem, majd elkészítem a zselatin. Ehhez vizet forralok, belekeverem a zselatinport, és elkezdem kevergetni. Amikor már kezd kicsit dermedni, a torta közepéről indulva nyakon öntöm a gyümölcsöket, figyelve, hogy mindet szépen bevonja. 

Hűtőbe teszem legalább 2 órára. 

Ezután szépen szeletelhető.