
Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 6 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Kategóriák: Édes vétkek, Gyümölcs, Ízesítés, Receptek, Tojásmentes, Torta,
Ha már eperszezon volt, a lekvár mellett készítettem egy könnyű, gyors és finom nyári nyalánkságot is.
Hozzávalók (zsúrtorta mérethez)
– 30 dkg szép formás eper
– 20 dkg darált keksz (zabkeksz)
– 15 dkg teavaj
– 25 dkg túró
– egy csipet só
– kevés cukor (ízlés szerint)
– egy kis doboz tejföl
– fél csomag Dr Oetker Expressz zselatin fix
– egy csomag főzés nélküli zselatin
Elkészítés
A langyos vajat összedolgozom a keksszel, és egy sütőpapírral kibélelt zsúrtorta formába nyomkodom, igyekezve, hogy egyenletes legyen. Mehet is a hűtőbe.
A túrót a tejföllel simára keverem, sózom, cukrozom, végül elkeverem benne a zselatin fixet. Ráhalmozom a tortaalapra. A félbevágott eperrel díszítem, majd elkészítem a zselatin. Ehhez vizet forralok, belekeverem a zselatinport, és elkezdem kevergetni. Amikor már kezd kicsit dermedni, a torta közepéről indulva nyakon öntöm a gyümölcsöket, figyelve, hogy mindet szépen bevonja.
Hűtőbe teszem legalább 2 órára.
Ezután szépen szeletelhető.
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/
Legutóbbi hozzászólások