Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 16 szeletes torta

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Receptek, Tojásmentes, Torta,

A nemrégiben megénekelt kávés sütiszeletet kívántam meg nagyon, de nem volt kedvem sütni. Így kitaláltam ezt a még egyszerűbb, még könnyebben és gyorsabban elkészíthető verziót, mindezt úgy, hogy az élvezeti értéke egy cseppet sem csorbult 😉


Hozzávalók

Az alaphoz (24 cm-es tortaformához):

  • 12 dkg teavaj
  • 15-18 dkg darált háztartási keksz

A kávés töltelékhez:

  • 1 zacskó Dr. Oetker főzős vaníliapudingpor
  • 1/2 liter tej
  • 4 csapott kanál cukor
  • 1 zacskó 3in1 kávé
  • 20 dkg margarin

A tetejére:

  • 2 dl habtejszín


Elkészítés

Mivel nem kell piskótát sütni hozzá, az egész művelet kb. félóra alatt letudható, szóval nem igényel különösebben sok munkát, de minden percét megéri 🙂

A vajat egészen picit meglangyosítom, és összegyúrom kézzel a darált keksszel (ez lehet háztartási, vagy zabkeksz, ami éppen kéznél van. Én most az előbbit használtam). A kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszek, és ezen elegyengetem a masszát, ami mehet is a hűtőbe.

Ezután elkészítem a pudingot: a tej felében kézi habverővel csomómentesre keverem a pudingport és a cukrot, majd hozzáadom a többi tejet is, és elkezdem forralni. Amikor már szépen kezd sűrűsödni, hozzáöntöm az instant kávét, belekockázom a margarint, és készre főzöm. Félreteszem hűlni.

Ha a puding kihűlt, robotgéppel elkezdem habosítani. Nem kell sokáig dolgozni rajta, pár perc elegendő neki, és laza, könnyű krémet kapok. Az egész masszát szépen elegyengetem a kihűlt kekszes alapon.

Ezután a habtejszínből kemény habot verek, és kézügyességemnek/fantáziámnak megfelelően díszítem a torta tetejét. Hűtőbe teszem egy órára, és csak ezután veszem le a tortaforma oldalát.

Nagyon finom és szemnek is mutatós tortát kaptam, azt hiszem, gyakori vendég lesz nálunk 🙂

Nem kell félni, a hab nem fog összeesni, és akár egy kis ebéd utáni nasinak is jól szállítható 🙂

Próbáljátok ki ti is!

TIPPEK:

  • a darált keksz lehet háztartási keksz (én most épp azt használtam, mert az volt kéznél), vagy zabkeksz, vagy amilyet szeretünk
  • a kávé lehet instant, vagy 2in1 illetve 3in1 zacskós, de ha szeretnénk frissen főzöttet tenni bele, azzal is kiválóan működik. Ezesetben azonban a hozzáadott kávé mennyiségével csökkenteni kell a pudinghoz adott tej mennyiségét, hogy kellően sűrű legyen a krémünk
Összegzés
recipe image
Recept név
Sütés nélküli kávés süti szelet
Szerző
Dátum
Előkészítési idő
Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/