Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Köret, Krumpliételek, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Ha már szezonja van az újkrumplinak, kár lenne kihagyni ezt a köretet. A krumpli eleve gyorsan megfő, mert még annyira zsenge, de a fűszerekkel és a végén a sütéssel igazán finom, roppanós köretet varázsolhatunk belőle.

Hozzávalók

– 60 dkg újkrumpli
– 5 dkg teavaj, egy kis zsír
– pirospaprika, só, bors, őrölt kömény
– egy babérlevél

Elkészítés

A krumplit dörzsis szivaccsal alaposan megmosom, majd pár perc alatt sós, babérleveles vízben félig megfőzöm. 

Ezalatt a zsírt és a teavajat összeolvasztom, fűszerezem sóval, borssal, köménnyel és a pirospaprikával. 

A krumplit leszűröm, kicsi hagyom hűlni, de épp csak addig, hogy kézzel vagy kanállal meg tudjam forgatni ebben a fűszeres szaftban. 

Egy jénaiba teszem, a maradék szafttal meglocsolom, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tolom 20 percre. Jó étvágyat! :o)

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/