Barion Pixel

Tejes-vajas szendvicskrém

Szerző:

Tojásmentes, Kenyérfélék, Villámétkek, Összes recept, Kencék kenyérre, Sós finomság, Zsemle, kifli

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Ezt a szendvicskrémet kedves férjemtől tanultam; igazi jó értékmentő megoldás. Ha van otthon pár szikkadtabb zsemle, egy kis sajt és tejföl, már nem hal éhen a család, és igazán nem válik hátrányára, hogy percek alatt elkészül.

 

Hozzávalók

  • 4 zsemle (vagy lehet kifli is, de abból ki fog folyni pirítás közben a töltelék)
  • 20 dkg trappista sajt (esetleg 15 dkg trappista és 5 dkg füstölt)
  • 10 dkg teavaj
  • 5 dkg ízesített tömlős sajt (én most medvehagymásat használtam)
  • egy kis dobozos tejföl (170 g)
  • pici só
  • újhagyma
  • ízlés szerint zöldfűszerek

 

Elkészítés

Lereszelem a sajtot, elkeverem az olvasztott vajjal, a a tömlős sajttal és a tejföllel. 

Kóstolgatom, és ha kell, ízesítem sóval, fűszerekkel. Az újhagymát bele is lehet keverni, de díszítésnek a tetejére is lehet tenni. 

Kivájom a félbevágott zsemlék belét, és alaposan megtöltöm a töltelékkel (a kifli már egy nehezebb kategória, az alsó képen látjátok is majd, miért 🙂 ). Egy tepsire sorakoztatom őket, és grill fokozatra állítom a sütőt. 

Kb. 8-10 perc alatt finom ropogósra sütöm őket (pont, mint egy melegszendvicset), és langyosan tálalom.

Jó étvágyat!


Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!