Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ezt a szendvicskrémet kedves férjemtől tanultam; igazi jó értékmentő megoldás. Ha van otthon pár szikkadtabb zsemle, egy kis sajt és tejföl, már nem hal éhen a család, és igazán nem válik hátrányára, hogy percek alatt elkészül.
Hozzávalók
- 4 zsemle (vagy lehet kifli is, de abból ki fog folyni pirítás közben a töltelék)
- 20 dkg trappista sajt (esetleg 15 dkg trappista és 5 dkg füstölt)
- 10 dkg teavaj
- 5 dkg ízesített tömlős sajt (én most medvehagymásat használtam)
- egy kis dobozos tejföl (170 g)
- pici só
- újhagyma
- ízlés szerint zöldfűszerek
Elkészítés
Lereszelem a sajtot, elkeverem az olvasztott vajjal, a a tömlős sajttal és a tejföllel.
Kóstolgatom, és ha kell, ízesítem sóval, fűszerekkel. Az újhagymát bele is lehet keverni, de díszítésnek a tetejére is lehet tenni.
Kivájom a félbevágott zsemlék belét, és alaposan megtöltöm a töltelékkel (a kifli már egy nehezebb kategória, az alsó képen látjátok is majd, miért 🙂 ). Egy tepsire sorakoztatom őket, és grill fokozatra állítom a sütőt.
Kb. 8-10 perc alatt finom ropogósra sütöm őket (pont, mint egy melegszendvicset), és langyosan tálalom.