Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Ízesítés, Kenyérfélék, Receptek, Sós finomság, Tojásmentes, Villámkaják, Zsemle, kifli,

Ezt a szendvicskrémet kedves férjemtől tanultam; igazi jó értékmentő megoldás. Ha van otthon pár szikkadtabb zsemle, egy kis sajt és tejföl, már nem hal éhen a család, és igazán nem válik hátrányára, hogy percek alatt elkészül.

Hozzávalók

– 4 zsemle (vagy lehet kifli is, de abból ki fog folyni pirítás közben a töltelék)
– 20 dkg trappista sajt (esetleg 15 dkg trappista és 5 dkg füstölt)
– 10 dkg teavaj
– 5 dkg ízesített tömlős sajt (én most medvehagymásat használtam)
– egy kis dobozos tejföl
– pici só
– újhagyma
– ízlés szerint zöldfűszerek

Elkészítés

Lereszelem a sajtot, elkeverem az olvasztott vajjal, a a tömlős sajttal és a tejföllel. 

Kóstolgatom, és ha kell, ízesítem sóval, fűszerekkel. Az újhagymát bele is lehet keverni, de díszítésnek a tetejére is lehet tenni. 

Kivájom a félbevágott zsemlék belét, és alaposan megtöltöm a töltelékkel. Egy tepsire sorakoztatom őket, és grill fokozatra állítom a sütőt. 

Kb. 8-10 perc alatt finom ropogósra sütöm őket (pont, mint egy melegszendvicset), és langyosan tálalom.