Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

1

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Húsétel, Receptek, Tejmentes, Villámkaják,

Habár nagyon szeretem a kínai szezámmagos csirkét, sajnos egyre kevesebb olyan helyet ismerek, ahol tényleg szabad szemmel látható mennyiségű húst tartalmaz a vastag bunda, másrészt azért csak jobban szeretem, ha tudom, hogy az a hús pontosan milyen hús is. A recept eredetijét a neten találtam valahol, sajnos már nem tudom, hol. 

Hozzávalók 

A bundához:
– 6 ek liszt
– 3 ek étkezési keményítő
– 1 ek olaj
– 1 tojás
– 30 dkg csirkemell 
– csipet só
– pici víz
– 1,5 kk sütőpor
A mázhoz: (kb. annyi legyen, mint a bundához a tészta)
– ketchup (kicsit több, mint fele annyi, mint a méz)
– méz
– 3-4 ek szezámmag
– chili (erős pista)
 
Elkészítés
 
Mindent készítsünk el előre, mert ha egyszer beindul a sütés, felpörögnek az események. Érdemes mindjárt ennek a dupláját készíteni, mert hamar elfogy… 
A csirkét falatnyira felkockázom, kevés sóval ízesítem. A bundához minden hozzávalót egy kézi habverővel homogénre keverek. Egy másik edényben összekeverem a máz hozzávalóit. 

A csirkefalatokat jó alaposan megmártogatom a bundában, majd bő, meleg (de nem forró) olajban lassan megsütöm. Fontos, hogy lassan, hogy ne égjen meg a bunda, miközben belül a hús még esetleg nyers marad. Egyszerre inkább kevesebb husit sütök, hogy legyen helye, mert a bunda kicsit nőni fog. 

Ahogy kiveszem (villával vagy egy hosszabb hústűvel), azonnal belemártom a mázba, és tányérra teszem. 

Egy soron pakolom őket, mert nagyon ragadnak. Stílusosan rizzsel tálalom.