Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Habár nagyon szeretem a kínai szezámmagos csirkét, sajnos egyre kevesebb olyan helyet ismerek, ahol tényleg szabad szemmel látható mennyiségű húst tartalmaz a vastag bunda, másrészt azért csak jobban szeretem, ha tudom, hogy az a hús pontosan milyen hús is. A recept eredetijét a neten találtam valahol, sajnos már nem tudom, hol.
Hozzávalók
A bundához:
- 6 ek liszt
- 3 ek étkezési keményítő
- 1 ek olaj
- 1 tojás
- 30 dkg csirkemell
- csipet só
- pici víz
- 1,5 kk sütőpor
A mázhoz: (kb. annyi legyen, mint a bundához a tészta)
- ketchup (kicsit több, mint fele annyi, mint a méz)
- méz
- 3-4 ek szezámmag
- chili (erős pista)
Elkészítés
A csirkefalatokat jó alaposan megmártogatom a bundában, majd bő, meleg (de nem forró) olajban lassan megsütöm. Fontos, hogy lassan, hogy ne égjen meg a bunda, miközben belül a hús még esetleg nyers marad. Egyszerre inkább kevesebb husit sütök, hogy legyen helye, mert a bunda kicsit nőni fog.
Ahogy kiveszem (villával vagy egy hosszabb hústűvel), azonnal belemártom a mázba, és tányérra teszem.
Egy soron pakolom őket, mert nagyon ragadnak. Stílusosan rizzsel tálalom.