Barion Pixel

Szezámmagos csirke, avagy „csínai, otthon”

Szerző:

Tejmentes receptek, Villámétkek, Összes recept, Húsétel

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Habár nagyon szeretem a kínai szezámmagos csirkét, sajnos egyre kevesebb olyan helyet ismerek, ahol tényleg szabad szemmel látható mennyiségű húst tartalmaz a vastag bunda, másrészt azért csak jobban szeretem, ha tudom, hogy az a hús pontosan milyen hús is. A recept eredetijét a neten találtam valahol, sajnos már nem tudom, hol. 

 

Hozzávalók

A bundához:

  • 6 ek liszt
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 1 ek olaj
  • 1 tojás
  • 30 dkg csirkemell 
  • csipet só
  • pici víz
  • 1,5 kk sütőpor

 

A mázhoz: (kb. annyi legyen, mint a bundához a tészta)

  • ketchup (kicsit több, mint fele annyi, mint a méz)
  • méz
  • 3-4 ek szezámmag
  • chili (erős pista)

 

Elkészítés

Mindent készítsünk el előre, mert ha egyszer beindul a sütés, felpörögnek az események. Érdemes mindjárt ennek a dupláját készíteni, mert hamar elfogy… 
A csirkét falatnyira felkockázom, kevés sóval ízesítem. A bundához minden hozzávalót egy kézi habverővel homogénre keverek. Egy másik edényben összekeverem a máz hozzávalóit. 

A csirkefalatokat jó alaposan megmártogatom a bundában, majd bő, meleg (de nem forró) olajban lassan megsütöm. Fontos, hogy lassan, hogy ne égjen meg a bunda, miközben belül a hús még esetleg nyers marad. Egyszerre inkább kevesebb husit sütök, hogy legyen helye, mert a bunda kicsit nőni fog. 

Ahogy kiveszem (villával vagy egy hosszabb hústűvel), azonnal belemártom a mázba, és tányérra teszem. 

Egy soron pakolom őket, mert nagyon ragadnak. Stílusosan rizzsel tálalom.



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!