Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Köret, Receptek, Saláták, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Az egyik kedvenc köretem, ami megállja a helyét önállóan is, percek alatt elkészíthető, tele vitaminnal és egészséggel.


Hozzávalók

– egy nagyobb uborka
– 5-6 koktélparadicsom
– fél fej lilahagyma
– 5 dkg feta sajt
– 10-12 szem fekete olajbogyó

Elkészítés

Az uborkát falatnyi kockákra vágom, hozzáadom a félbevágott paradicsomot, a nagyobb kockákra vágott lilahagymát. 

Belekockázom a fetát, és hozzáadom a félbevágott olajbogyót (ez lehet zöld olajbogyó, paprikával töltött, vagy amilyet szeretünk). 

Óvatosan összekeverem az egészet, és mehet a hűtőbe. Fogyasztás előtt kevéssel érdemes elkészíteni, különben sok levet ereszt.

Kiváló köret lehet fasírtgolyó, sonkatekercs, kaszinótojás mellé is.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/