Barion Pixel

Görög saláta

Szerző:

Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Főzelékek, köretek

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Az egyik kedvenc köretem, ami megállja a helyét önállóan is, percek alatt elkészíthető, tele vitaminnal és egészséggel. Szilveszterkor is kiváló, de legjobb nyáron, amikor tényleg minden friss, és hűsítő finomságként akár egy könnyű vacsorát is percek alatt rittyenthet belőle az ember.

 

Hozzávalók

  • egy nagyobb uborka
  • 5-6 koktélparadicsom
  • fél fej lilahagyma
  • 5 dkg feta sajt
  • 10-12 szem fekete olajbogyó


Elkészítés

Az uborkát falatnyi kockákra vágom, hozzáadom a félbevágott paradicsomot, a nagyobb kockákra vágott lilahagymát. 

Belekockázom a fetát, és hozzáadom a félbevágott olajbogyót (ez lehet zöld olajbogyó, paprikával töltött, vagy amilyet szeretünk). 

Óvatosan összekeverem az egészet, és mehet a hűtőbe. Fogyasztás előtt kevéssel érdemes elkészíteni, különben sok levet ereszt.

Kiváló köret lehet fasírtgolyó, sonkatekercs, kaszinótojás mellé is.



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!