Barion Pixel

Szülinapi torta kislánynak

Szerző:

Édes vétkek, Összes recept, Torták

Adag: 16 szeletes torta

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kislányom 4 éves lett, ennek örömére egy gyümölcstortával leptem meg. De nem ám egy olyan unalmas fajtával, hanem igazi, kislányos verzióval 🙂
Az alap egy egyszerű piskótának indult, de kicsit elszámoltam a tojásmennyiséget, és a gyümölcstorta formát is be kellett fognom, így viszont annál látványosabb (és könnyebben kezelhető) lett a torta teteje.

 

Hozzávalók

  • 10 tojás
  • 10 lapos evőkanál cukor
  • egy csipet só
  • 10 púpos evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 zacskó sütőpor
  • gyümölcs (őszibarack, alma, banán, szőlő)
  • 1 zacskó főzős vaníliás pudingpor
  • 4 csapott kanál cukor
  • 4 dl tej
  • 1 zacskó Dr Oetker főzés nélküli zselatin (színtelen, cukrozott)

 

Elkészítés

A piskótához a tojásokat egyben (szétválasztás nélkül) jó habosra felverem. Félúton hozzáadom a cukrot és a sót, majd tovább dolgoztatom a gépet.

Ezután leveszem annyi időre a fokozatot, amíg beleszórom a sütőport. Ezzel is összedolgozom, majd ismét kis fokozatra állítom, és hozzáadom kanalanként a lisztet. Sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntöm kb 2/3-át.

Majd a masszába szórom a kakaóport, és ezzel is eldolgozom. Az így kapott kakaós masszát össze-vissza belecsorgatom a sárga tésztába (így lesz szép márványos), a maradékot pedig zsírral kikent, zsemlemorzsával beszórt gyümölcstortaformába öntöm. 

Előmelegítem a sütőt 170 fokra, és kb. 30 perc alatt készre sütöm (tűpróbáig). Pár percig hagyom hűlni, majd kiveszem a tésztákat a formából, és teljesen hagyom őket kihűlni. 

Közben elkészítem a pudingot. Azért nem 5 dl tejjel csinálom (ahogy eredetileg kell), hogy minél masszívabb, keményebb legyen, és ne folyjon le a tortáról.

A tej felét felteszem főni, a másik felében kézi habverővel csomómentesre elkeverem a pudingport, majd hozzáöntöm a többi tejhez, hozzáadom a cukrot is, és addig főzöm kis lángon, amíg el nem kezd sűrűsödni. Ekkor elzárom, és néha megkevergetve (hogy ne legyen bőrös, hártyás a teteje), hagyom kihűlni.

A magasabb piskótának levágom a tetejét, hogy egyenes legyen, majd megkenem a kihűlt puding felével. 

Ráteszem a gyümölcstortaformában sütött részt is, erre kenem a puding másik felét. 

Pár percig hagyom dermedni, majd a gyümölcsdarabokkal kidíszítem. Én most egy kék szemű, mosolygós, szőke hajú kislányt formáztam belőlük. Amikor kész, elkészítem a zselatin (a port leforrázom 2,5 dl forrásban lévő vízzel, kevergetem 3-4 percig, és amikor azt érzem, hogy kezd sűrűsödni), majd a torta közepéről indulva végigcsorgatom az összes gyümölcsöt és a torta egész tetejét. 

Hűtőbe teszem pár órára, majd kezdődhet az ünneplés 🙂

 

 

Nálunk ennyi maradt a tortából:



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!