Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 5 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
A tarhonyát méltatlanul keveset használom, akkor is sokszor csak köretként. Sokszor elfelejtem, hogy ennél nemesebb sorsra is érdemes ez az étel, például az alábbi paraszttarhonyaként.
Hozzávalók
- 1 púpos evőkanál zsír (vagy olaj)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- kb. 10 cm kolbász
- 2,5 maréknyi tarhonya (tojásmentes)
- 1 nagy fej krumpli
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- só, bors, törött pirospaprika, őrölt kömény
- 5 db Orsi baromfi virsli
Elkészítés
A hagymát apró kockára vágom, a kolbászt félkörökre.
A krumplit, paprikát és paradicsomot felkockázom.
A felhevített zsiradékon elkezdem puhára párolni a hagymát és a kolbászt. Félidőben rászórom a tarhonyát is, és megpirítom.
Félrehúzom a tűzről, sózom, borsozom, paprikázom, kevés őrölt köménnyel ízesítem, majd hozzáadom a kis kockákra vágott paprikát, paradicsomot és krumplit is, jól összekeverem.
Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, a tarhonya igényli a sok vizet, hogy puhára főjön.
Fedő alatt főzöm, időnként megkevergetem és kóstolgatom. Amikor a tarhonya és a krumpli már puha, beleteszem a karikára vágott virslit is, és 5 perc alatt készre főzöm.
Az egész művelet nem tart tovább 30 percnél, így bármikor előkapható a tarsolyból. Kolbász helyett (vagy mellett 🙂 ) mehet bele sonka vagy egyéb füstölt is, vagy akár el is hagyható – ahány ház, annyi szokás és ízlés 🙂