Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Előétel, Krumpliételek, Levesek, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Ha itt a tavasz, és elérhető a friss répa és zöldborsó, badarság lenne kihagyni egy finom, zsenge borsólevest. Alig kell hozzá pár dolog, villámgyorsan kész és nagyon finom 🙂


Hozzávalók (3 tányér leveshez)

– egy nagyobb répa, ízlés szerint fehérrépa is (és a zeller sem rontja el)
– egy fej fokhagyma
– fél fej vöröshagyma
– fél karalábé
– 3 kisebb krumpli
– 1,5 dl zöldborsó
– só, bors
– késhegynyi tárkony
– egy babérlevél
– csipet őrölt köménymag

Elkészítés

A répát félbevágom, majd vékony karikákra (ugyanígy a fehérrépát is). A karalábét (és a zellert) falatnyi kockákra vágom, ahogy a krumplit is. A vöröshagymát félbevágom, a fokhagymát pedig alaposan megpucolom. A krumplin és a fokhagymán kívül mindent megpirítok egy evőkanálnyi olajon. 

Amikor már nagyon finoman illatozik, felöntöm vízzel, beleteszem a fokhagymát és a krumplit is. Ízesítem sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel és köménymaggal, beleszórom a zöldborsót is (ha nincs szezonja vagy éppen nincs otthon friss, a mirelit legalább olyan jó), és fedő alatt kb. 15-20 perc alatt mindent puhára főzök.

Még melegen tálalom, és ízlés szerint tejföllel lágyítok rajta.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/