Barion Pixel

Tavaszi finomság: zsenge zölborsóleves

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Krumpliételek, Levesek

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Ha itt a tavasz, és elérhető a friss répa és zöldborsó, badarság lenne kihagyni egy finom, zsenge borsólevest. Alig kell hozzá pár dolog, villámgyorsan kész és nagyon finom 🙂

 

Hozzávalók (3 tányér leveshez)

  • egy nagyobb répa, ízlés szerint fehérrépa is (és a zeller sem rontja el)
  • egy fej fokhagyma
  • fél fej vöröshagyma
  • fél karalábé
  • 3 kisebb krumpli
  • 1,5 dl zöldborsó
  • só, bors
  • késhegynyi tárkony
  • egy babérlevél
  • csipet őrölt köménmag

 

Elkészítés

A répát félbevágom, majd vékony karikákra (ugyanígy a fehérrépát is). A karalábét (és a zellert) falatnyi kockákra vágom, ahogy a krumplit is. A vöröshagymát félbevágom, a fokhagymát pedig alaposan megpucolom. A krumplin és a fokhagymán kívül mindent megpirítok egy evőkanálnyi olajon. 

Amikor már nagyon finoman illatozik, felöntöm vízzel, beleteszem a fokhagymát és a krumplit is. Ízesítem sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel és köménymaggal, beleszórom a zöldborsót is (ha nincs szezonja vagy éppen nincs otthon friss, a mirelit legalább olyan jó), és fedő alatt kb. 15-20 perc alatt mindent puhára főzök.

Még melegen tálalom, és ízlés szerint tejföllel lágyítok rajta.



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!