Nagy megtiszteltetés volt részt venni ezen az eseményen, amit Miskey Melinda szervezett (Gastrotherapy), és amire már hetekkel előbb elkezdtem készülni. Ugyanis nemcsak mi, gasztrobloggerek találkoztunk egymással végre személyesen, egy kötetlen formában, hanem batyus-bálként mindenki hozott valami saját finomságot is, valamint különböző előadásokat is meghallgathattunk, és én voltam az egyik előadó! De ne szaladjunk ennyire előre 🙂

Én tej- és tojásmentes karobos és kakaós csigákkal készültem, így a délután a csigák elkészítésének jegyében zajlott. Nagyon izgultam, mert hát ugye mindig igyekszik az ember szépet és jót sütni, de amikor ilyen nemes és szakértő közönség elé kell kiállni velük, akkor azért az mégiscsak kihívás 🙂

A tésztára nem lehetett panaszom, ilyen aktív volt:

Szerencsére a csiguk is érezték ennek a napnak a jelentőségét, és együttműködőek voltak. Ilyenek lettek a karobosak:

És ők pedig a kakaósak:

Délután 5re megérkeztem a csigákkal felvértezve a tett színhelyére: az UrbanFood Cafe & Coworking-be. Szépen lassan gyülekeztünk, majd mindenki elrendezgette a hozott finomságait, és kezdődhetett a kóstolgatás.

És ez a sok gyönyörű finomság csak egy része volt a teljes kínálatnak 🙂

Szavazni is lehetett, hogy melyik ízlett legjobban. Az első helyezett a közönség szavazatai alapján Sallai Kinga (Sweet and Crazy) sós karamellás csoki tortája lett, abszolút megérdemelten.

Jó sokan gyűltünk össze, mindenki nagy örömére:

Egy kis kötetlen beszélgetés után elkezdődtek az előadások: Báró Mónikától hallhattunk arról, hogy hogyan érdemes jól fotózni, Terei-Vigh Krisztinától (Ételérzés / Food & Emotion) foodstyling témakörben láthattunk jobbnál jobb ötleteket. Megismertük a Fazékba program ötleteit; a Gasztro marketről pedig én most hallottam először (de remélem, nem utoljára), és én is tartottam egy rövid előadást a tejmentes életről és az így történő sütésről (nagyon izgultam, mert bár a mikrofon egyáltalán nem idegen számomra, és tömeg előtt is beszéltem már elég sokat, de előadást most tartottam először 🙂 ).

Hát, nem vagyok egy táncdalénekes, de a mikrofonra szükség volt 🙂

Végül tombolán is lehetett nyerni nagyon sok mindent, én legjobban az Eco-catering ehető tányérjaira-táljaira vágyakoztam, de Fortuna sajnos most nem állt mellém… Na majd legközelebb 🙂

Senki nem ment haza üres kézzel, ilyen jópofa fakanalakat kaptunk Melindától:

 

Nagyon örültem, hogy alkalmam nyílt beszélgetni Morvai Lindával (Konyhalál), Sallai Kingával és Erdődi Zsófival (SweetHome blog)

Lay Boglárkával is (BogBag) ezeréves ismerősként üdvözöltük egymást:

Végül egy csoportkép, nézzétek csak:

Nagy élmény volt ez az este mindenféleképpen, és remélem, a következő, őszi fordulón is részt tudok majd venni 🙂

(A képek egy részéért hálás köszönet Melindának!)

Summary
Event
Tavaszi Gasztroblogger Találkozó 2018
Location
Urbanfood Cafe & Coworking,
Starting on
2018-05-25
Ending on
2018-05-25

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/
Summary
Event
Tavaszi Gasztroblogger Találkozó 2018
Location
Urbanfood Cafe & Coworking,
Starting on
2018-05-25
Ending on
2018-05-25