Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 1 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Receptek, Sós finomság, Tésztafélék, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Van az úgy, hogy az ember lányának nincs ideje főzni. Urambocsá’, néha még kedve sincs. Egy azonban ilyenkor is mindig biztos: az éhség. Márpedig ha van otthon pár hozzávaló, igen ízletes és nem mindennapi gyors ételt lehet összedobni.


Hozzávalók

– egy adag kifőzött spagetti (vagy egyéb) tészta
– 5 dkg házi sonka apró csíkokra vágva
– egy kis doboz tejföl
– kevés reszelt parmezán
– egy gerezd fokhagyma
– ízlés szerint bors
– 5-6 darab fekete olajbogyó

Elkészítés

A tejfölben elkeverem az apróra vágott fokhagymát, ízesítem borssal 

(sóval nem kell, mert a sonka és a parmezán elég ízt ad. Ja, parmezán: nem vagyok ilyen burzsoá, hogy mindenbe ezt teszek, de ha már megvettünk aranyáron egy darabot, akkor amihez úgy érzem, hogy passzol, igenis használom. És ajánlom mindenkinek 🙂 ).

A spagettire rászórom a vékony csíkokra vágott sonkát (nálunk sonka, szalonna és kolbász mindig van, e nélkül nem élet az élet :o)). 

Elkeverem a tésztán, majd a tetejére szórom az összevágott olajbogyót és reszelek rá parmezánt.

Gyors, egyszerű, de mégsem az unalmas tejfölös tészta ;o)

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/