Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 1 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Van az úgy, hogy az ember lányának nincs ideje főzni. Urambocsá’, néha még kedve sincs. Egy azonban ilyenkor is mindig biztos: az éhség. Márpedig ha van otthon pár hozzávaló, igen ízletes és nem mindennapi gyors ételt lehet összedobni.
Hozzávalók
- egy adag kifőzött spagetti (vagy egyéb) tészta
- 5 dkg házi sonka apró csíkokra vágva
- egy kis doboz tejföl
- kevés reszelt parmezán
- egy gerezd fokhagyma
- ízlés szerint bors
- 5-6 darab fekete olajbogyó
Elkészítés
A tejfölben elkeverem az apróra vágott fokhagymát, ízesítem borssal
(sóval nem kell, mert a sonka és a parmezán elég ízt ad. Ja, parmezán: nem vagyok ilyen burzsoá, hogy mindenbe ezt teszek, de ha már megvettünk aranyáron egy darabot, akkor amihez úgy érzem, hogy passzol, igenis használom. És ajánlom mindenkinek 🙂 ).
A spagettire rászórom a vékony csíkokra vágott sonkát (nálunk sonka, szalonna és kolbász mindig van, e nélkül nem élet az élet :o)).
Elkeverem a tésztán, majd a tetejére szórom az összevágott olajbogyót és reszelek rá parmezánt.
Gyors, egyszerű, de mégsem az unalmas tejfölös tészta 🙂