Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Húsétel, Receptek, Tésztafélék, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Szeretem a gyorsan elkészíthető, egyszerű, gyerekbarát ételeket. Nálunk a tejszínes vagy a paradicsomos tészta szinte minden formájában nyerő. Most ezért egy tejszínes verziót mutatok.


Hozzávalók


– 60 dkg csirkemell
– 5 dkg húsos szalonna
– 2-3 evőkanál olaj
– 40 dkg csiperke gomba
– 5 dkg vaj
– egy közepes fej vöröshagyma
– 4-5 gerezd fokhagyma
– 5 dl főzőtejszín
– 2-3 evőkanál liszt
– só, bors, kevés tárkony
– köretnek masnitészta

Elkészítés

Először a csíkokra vágott szalonnát az olajon ropogósra sütöm. 

Majd kiszedem egy tálkába és félreteszem. 

A megmaradt zsiradékon puhára párolom a kockára vágott vöröshagymát, a végén egy percre hozzáadom a szintén kis kockákra vágott fokhagymát is. Mehet rá a falatnyi kockára vágott csirkemell is. Pár percig így pirítom, majd a liszttel megszórom, és kicsit megpirítom a lisztet is. Sózom, borsozom, tárkonnyal ízesítem, és a teavajat is hozzáadom. 

Ha a husi már minden oldalán fehér, a csíkokra vágott gomba is mehet bele, annyi vízzel felöntve, hogy éppen ellepje. 

10 percig főzöm így, hogy elfője a levét, ekkor felöntöm a tejszínnel, visszateszem bele a szalonnát és még kb. 5-10 perc alatt összerottyantom az egészet. 

Masnitésztával tálalom.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/