Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Receptek, Tésztafélék, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

A tésztaételek készítése rendkívül hálás feladat: gyorsan elkészülnek, és még gyerekből is keveset ismerek, aki ne szeretné.
Millióféle verzióban készíthető, én ma egy gombás tejszínes öntettel kedveskedek.

Hozzávalók


– 30 dkg gomba
– 2-3 szál újhagyma
– 3-4 gerezd fokhagyma
– 5 dkg házi sonka
– 5 dkg teavaj
– 4 dl tejszín
– oregánó, majoranna, bors, só
– 25 dkg tészta (én most masnitésztát főztem)

Elkészítés

A tésztafőzéssel kezdem, mert ez tart legtovább az egész mutatványban :o)
Megmosom a zöldségeket, a gombának kitöröm a lábait és lehúzom a héját. 

A sonkát vékony csíkokra, a hagymákat karikákra vágom, a gombát pedig vékony falatokra. 

A vajon megpirítom a sonkát, majd hozzáadom az újhagymát és a fokhagymát, kis ideig összesütöm őket. 

Végül hozzáadom a gombát is. 

Fűszerezem sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és kb 8 perc alatt megpirítom. 

Csak ezután öntöm rá a tejszínt is. Isteni illatok terjengenek a konyhában, az ember nyála már összefut a szájában :o)

Amikor a tészta majdnem kész, leszűröm, és ráöntöm a gombára. Így együtt főzöm készre a tésztát, és ha szükséges, a tészta főzővizéből adagolok hozzá, hogy jó szaftos legyen a végeredmény – a tészta hajlamos felszívni minden rendelkezésére álló folyadékot. 

Olajbogyóval és reszelt parmezánnal tálalom. Jó étvágyat!