Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
A tésztaételek készítése rendkívül hálás feladat: gyorsan elkészülnek, és még gyerekből is keveset ismerek, aki ne szeretné.
Millióféle verzióban készíthető, én ma egy gombás tejszínes öntettel kedveskedek.
Hozzávalók
- 30 dkg gomba
- 2-3 szál újhagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg házi sonka
- 5 dkg teavaj
- 4 dl tejszín
- oregánó, majoranna, bors, só
- 25 dkg tészta (én most masnitésztát főztem)
Elkészítés
A tésztafőzéssel kezdem, mert ez tart legtovább az egész mutatványban :o)
Megmosom a zöldségeket, a gombának kitöröm a lábait és lehúzom a héját.
A sonkát vékony csíkokra, a hagymákat karikákra vágom, a gombát pedig vékony falatokra.
A vajon megpirítom a sonkát, majd hozzáadom az újhagymát és a fokhagymát, kis ideig összesütöm őket.
Végül hozzáadom a gombát is.
Fűszerezem sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és kb 8 perc alatt megpirítom.
Csak ezután öntöm rá a tejszínt is. Isteni illatok terjengenek a konyhában, az ember nyála már összefut a szájában 🙂
Amikor a tészta majdnem kész, leszűröm, és ráöntöm a gombára. Így együtt főzöm készre a tésztát, és ha szükséges, a tészta főzővizéből adagolok hozzá, hogy jó szaftos legyen a végeredmény – a tészta hajlamos felszívni minden rendelkezésére álló folyadékot.
Olajbogyóval és reszelt parmezánnal tálalom. Jó étvágyat!