Barion Pixel

Tejszínes grillgombás tészta

Szerző:

Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Tésztafélék

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

A tésztaételek készítése rendkívül hálás feladat: gyorsan elkészülnek, és még gyerekből is keveset ismerek, aki ne szeretné.
Millióféle verzióban készíthető, én ma egy gombás tejszínes öntettel kedveskedek.

 

Hozzávalók

  • 30 dkg gomba
  • 2-3 szál újhagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg házi sonka
  • 5 dkg teavaj
  • 4 dl tejszín
  • oregánó, majoranna, bors, só
  • 25 dkg tészta (én most masnitésztát főztem)

 

Elkészítés

A tésztafőzéssel kezdem, mert ez tart legtovább az egész mutatványban :o)
Megmosom a zöldségeket, a gombának kitöröm a lábait és lehúzom a héját. 

A sonkát vékony csíkokra, a hagymákat karikákra vágom, a gombát pedig vékony falatokra. 

A vajon megpirítom a sonkát, majd hozzáadom az újhagymát és a fokhagymát, kis ideig összesütöm őket. 

Végül hozzáadom a gombát is. 

Fűszerezem sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és kb 8 perc alatt megpirítom. 

Csak ezután öntöm rá a tejszínt is. Isteni illatok terjengenek a konyhában, az ember nyála már összefut a szájában 🙂

Amikor a tészta majdnem kész, leszűröm, és ráöntöm a gombára. Így együtt főzöm készre a tésztát, és ha szükséges, a tészta főzővizéből adagolok hozzá, hogy jó szaftos legyen a végeredmény – a tészta hajlamos felszívni minden rendelkezésére álló folyadékot. 

Olajbogyóval és reszelt parmezánnal tálalom. Jó étvágyat!



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!