Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 1 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Amikor töpörtyűs pogácsát sütök, mindig mentek ki pár dekányi töpörtyűt, hogy egy kiadós kis krémet készíthessek belőle. Pillanatok alatt elkészül, és igazán finom vacsora rittyenthető belőle 🙂
Hozzávalók
- 5 dkg töpörtyű (lehet liba, kacsa vagy sertés is)
- 2 dkg Liga vagy laktózmentes Vénusz margarin (vagy ha nem tejmentesen szeretném, akkor teavaj)
- 2 kis gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál majonéz (elhagyható)
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Elkészítés
Minden hozzávalót késes aprítóba teszek, és lágy, krémes állagúra aprítom.
A sóval azért csínján kell bánni, mindenképpen meg kell kóstolni ízesítés előtt a töpörtyűt, hogy mennyire sós, nehogy túlzásba essünk a sóval.
Szóval miután a hozzávalók elérték a krémes állagot, már csak friss kenyérszeleteket (vagy akár pirítóst) kell tálalni mellé, és kész is a – randi előtt nem feltétlenül ajánlott – finom vacsora 🙂
Kiegészítés: egy kevés lilahagyma még pikánsabbá teszi a krémet.