Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

1

Adag: 1 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Disznóságok, Előétel, Ízesítés, Receptek, Sós finomság, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják,

Amikor töpörtyűs pogácsát sütök, mindig mentek ki pár dekányi töpörtyűt, hogy egy kiadós kis krémet készíthessek belőle. Pillanatok alatt elkészül, és igazán finom vacsora rittyenthető belőle 🙂

 


Hozzávalók

5 dkg töpörtyű (lehet liba, kacsa vagy sertés is)
2 dkg Liga vagy laktózmentes Vénusz margarin (vagy ha nem tejmentesen szeretném, akkor teavaj)
2 kis gerezd fokhagyma
1 evőkanál majonéz (elhagyható)
ízlés szerint só és frissen őrölt bors


Elkészítés

Minden hozzávalót késes aprítóba teszek, és lágy, krémes állagúra aprítom. 

A sóval azért csínján kell bánni, mindenképpen meg kell kóstolni ízesítés előtt a töpörtyűt, hogy mennyire sós, nehogy túlzásba essünk a sóval.

Szóval miután a hozzávalók elérték a krémes állagot, már csak friss kenyérszeleteket (vagy akár pirítóst) kell tálalni mellé, és kész is a – randi előtt nem feltétlenül ajánlott – finom vacsora 🙂
Kiegészítés: egy kevés lilahagyma még pikánsabbá teszi a krémet.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/