Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Levesek, Receptek, Tejmentes, Tojásos ételek, Villámkaják,

Habár nagyon szeretem ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető – ámbár mutatósnak éppen nem mondható – levest, eddig még soha nem készítettem. Ezért amikor kislányom előállt a kéréssel, hogy ezt főzzek, édesanyámtól kértem telefonos segítséget, így hiba nélkül készítettem el életem első – de biztosan nem utolsó – tojáslevesét.


Hozzávalók

1 közepes fej vöröshagyma
kevés olaj
5 tojás
1 liter víz
só, bors, kömény (lehet egész is, én őröltet használtam)
1 evőkanál liszt
1 kávéskanál őrölt pirospaprika


Elkészítés

A vöröshagymát apró kockára vágom, és az olajon puhára dinsztelem. Már itt lehet sózni, hamarabb megpuhul a hagyma. 

Közben a tojásokat egyesével feltöröm

Egy villával (vagy ha van ilyen kicsi kézihabverő, akkor azzal) jól összekeverem. 

Amikor a hagyma már puha, hozzáadom a lisztet, és alaposan elkeverem. 

Ezután ízesítem még sóval, borssal, pirospaprikával, kevés őrölt köménnyel

Felöntöm a vízzel, és legalább 10 percig még rotyogtatom.

Végül állandó kevergetés közben hozzácsorgatom a felvert tojásokat is, és még 5 percig hagyom rotyogni. 

Még melegen tálalom, de egy napos állás után is ugyanolyan finom 🙂

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/